Satversmes tiesā ierosināta lieta par Ventspils ostas pārvaldes reformu

1

Š.g. februārī Saeima pieņēma valdības virzītos grozījumus Ostu likumā, kas būtiski ietekmē Ventspils iedzīvotāju labklājību.  Minētā likuma grozījumu rezultātā ventspilniekiem tika atņemtas tiesības gūt labumu no sava īpašuma, jo neņemot vērā pašvaldības iebildumus, bez atlīdzības un termiņa ierobežojuma komercsabiedrībai tiek nodots Ventspils valstspilsētas pašvaldības īpašums apmēram 150 miljonu EUR vērtībā un vairāk nekā 42 % no Ventspils pilsētas administratīvās teritorijas.

Komercsabiedrībai, kas savā pārvaldībā iegūst šo īpašumu, no īpašuma izmantošanas iegūtie līdzekļi nav jāiegulda Ventspilī, tos var izlietot jebkur, arī ārpus Latvijas teritorijas.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības dome š.g. augustā vērsās Satversmes tiesā par Ostu likuma un Ventspils brīvostas likuma neatbilstību Latvijas Republikas Satversmei un Eiropas vietējo pašvaldību hartai.

Satversmes tiesa, izskatot pieteikumu, vakar, 29.septembrī, ir ierosinājusi lietu par Ventspils ostas pārvaldes reformu.

Satversmes tiesa ir uzaicinājusi Saeimu līdz 2022. gada 29. novembrim iesniegt atbildes rakstu ar lietas faktisko apstākļu izklāstu un juridisko pamatojumu. Lietai jābūt sagatavotai līdz 2023. gada 28. februārim.


4 comments

  1. Sveiciens no Rietumiem

    Sveiciens no Rietumiem, 09. decembris 2022 - 18:48

    Tas, ko Kariņš ar Bordānu uzdarīja ar jauno ostas reformu ir cūcība. Ventspilnieki cīnīsies par mūsu osta. Iztiesāsim taisnību.

  2. Jēkabpils

    Jēkabpils, 30. septembris 2022 - 15:07

    Ventspils ostai pietuvinātajiem atņēma labklājību un tika atņemtas tiesības gūt labumu…
    Ventspils un osta jau neatrodas Latvijā,bet lemburģijā,tāpēc “jāiziet”caur visas pasaules tiesām,varbūt ko panāks.

    1. pilsonis

      Atbilde: Jēkabpils

      pilsonis, 30. septembris 2022 - 16:04

      Ostai pietuvinātie ir visi pilsētas iedzīvotāji, ja neesi pamanījis. Vai tagad, kad ostā kravu apgrozījums uz pusi samazinājies, bet atlikušie ieņēmumi nonāk dažu rīzidnieku kabatās, ir beidzot iestājies taisnīgums? Diez vai tie brīvostas darbinieki, kuri jau ir zaudējuši darbu, un vēl atlikušie, kuri to zaudēs gada beigās līdz ar brīvostas likvidēšanu jūtas atviegloti. Atņemtā nauda pilsētas infrastruktūrai, bērnu dārziem, pensionāriem un sportam ir tādu Latvijas ienaidnieku kā Kristovskis un Landmanis nopelns. Noziedzinieku kliķe ar amerikāni Kariņu priekšgalā (vai pēcpusē) jau ir sagatavojušies Latvijas ostas pārdot.

      1. Par JV

        Atbilde: pilsonis

        Par JV, 30. septembris 2022 - 16:34

        Nu ļoti “pamudinošs komentārs tieši pirms vēlēšanām, Nebalsot par domes klaunu priekšgaliem un pēcpusēm”.

        Tieši par
        nosauktajiem balsosim !


Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture