Iznākusi jaunā 2022. gada rudens/ ziemas tūrisma avīze “Piedzīvojumiem izvēlies Ventspili!”

1

Ventspils domes administrācijas Ventspils Tūrisma informācijas centrs izdevis ikgadējo rudens/ ziemas Tūrisma avīzi, kurā ikviens var smelties idejas izzinošai un atraktīvai ekskursijai Ventspilī, kā arī gūt padomus, lai doties nesteidzīgajās pastaigās pa pilsētas skaistākajām vietām.

Jaunās tūrisma avīzes piedāvājums ietver informāciju par spilgtākajiem šī gada notikumiem, kuri norisināsies koncertzālē “Latvija”, Ventspils Kultūras centrā, teātra namā “Jūras vārti” un brīvdabā.

Izdevumā iespējams iepazīties ar plašu un daudzveidīgu piedāvājumu, kas būtu īpaši aktuāls un saistošs skolēnu grupām, kuri plāno doties mācību ekskursijās. Ikviens aicināts piedzīvot un izjust visdažādākās emocijas jaunajā Zinātnes centrā “Vizium”, kurā eksponāti ļaus iejusties futbolista, šāvēja un snovbordista lomā, izjust zemestrīces spēku, izkļūt no virtuāla labirinta, izbraukt pa amerikāņu kalniņiem un daudz ko citu!

Turklāt, kārtīgi izkustēties varēs Piedzīvojumu parka virvju trases “Kaķa takā”, kā arī izjust cīņas sparu un azartu peintbola un lāzertaga spēlē. Sasildīties aukstajā laikā un jautri pavadīt dienu piedāvā Ūdens piedzīvojumu parks. Savukārt, ziemas prieku cienītājus sagaida Ledus halles slidotava un slēpošanas kalns “Lemberga hūte”.

Plašu izglītības programmu, izstāžu piedāvājumu un daudzveidīgu vēsturisku eksponātu apskati nodrošina Ventspils muzejā struktūrvienības. Piejūras brīvdabas muzejā pastāv unikālā iespēja doties piedzīvojumā ar vārāk nekā 100 gadus senu tvaika lokomotīvi Mazbānītis.

Īsts Ziemassvētku sapnis Ventspils iedzīvotājus un viesus sagaidīs novembra beigās, kad pilsētas ielās iemirdzas spožās gaismiņas un izgreznotās egles. Īpaša maģiska sajūta notverama Lielajā laukumā, kur iedegsies pilsētas galvenā egle, mirdzošie mūzikas instrumenti un 3,8 m augstās “Ziemassvētku klavieres”, pie kurām ikviens var pašrocīgi izbaudīt klavierspēli. Avizē var iepazīties ar informāciju par topošajiem tūrisma objektiem un gūt idejas pastaigu maršrutam.

Izdevuma beigās publicēts aicinājums pelnīt, saņemt un pilsētas objektos izmantot Ventspils valūtu – Ventus. Ar Ventiem iespējams iegūt līdz pat 50 % atlaidi ap 40 Ventspils atpūtas, apskates un izklaides vietās.

Ventspils jaunā tūrisma avīze izdota trīs valodās – latviešu, krievu, lietuviešu ar kopējo tirāžu 194 tūkstoši eksemplāri. Tūrisma avīze pieejama Tūrisma informācijas centrā, kā arī Ventspils tūrisma objektos. Papildus, kā bezmaksas pielikumu, lasītāji Ventspils tūrisma avīzi dažādās valodās drukātu saņems līdz ar presi – latviski laikrakstos “Diena”, “Privātā Dzīve” un “Kurzemes vārds”, kā arī žurnālā “Ieva”; krieviski laikrakstos “Суббота”, “Сегодня Неделя” un “MK Latvija”, bet lietuviski tiks lasīta laikrakstā “Lietuvos Rytas”.

Avīze pieejama arī tiešsaistē, lejuplādēt to var šeit.


0 komentārs


Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture