Ventspils slimnīcā konsultē nefroloģe jeb nieru slimību ārste Dr. Sandra Derkevica

1

Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā Ventspilī gan pieaugušajiem, gan bērniem pieejamas nefroloģes Dr. Sandras Derkevicas konsultācijas.

Nefrologs veic dažādu nieru slimību diagnostiku, ārstēšanu un profilaksi. Nieru mazspējas gadījumā nefrologs iepazīstina ar nieru aizstājterapijas iespējām, palīdz izvēlēties piemērotāko, kā arī diagnosticē un ārstē hroniskas nieru slimības komplikācijas – mazasinību, kaulu un minerālvielmaiņas traucējumus u.c.

“Bieži nieru mazspēja ir t.s. “klusējošā slimība” un komplikācija citām saslimšanām, tāpēc reizi gadā nieru funkcija būtu jāmonitorē pacientiem ar sirds – asinsvadu sistēmas slimībām, cukura diabētu, kā arī, ja regulāri tiek lietoti pretsāpju medikamenti,” stāsta Dr.Derkevica.

Nefrologa konsultācija nepieciešama arī gadījumos, ja:

  • konstatētas izmaiņas asins vai urīna analīzēs (paaugstināts urīnvielas, kreatinīna, urīnskābes līmenis, urīnā virs normas – olbaltums, leikocīti, eritrocīti);
  • novērotas tūskas, pacientam ir slikti koriģējama arteriāla hipertensija (paaugstināts asinsspiediens), sāpīga vai izmainīta/samazināta apjoma urinācija.
  • konstatētas nieru slimības – urīnceļu infekcijas, pielonefrīti, glomerulonefrīti, nieru mazspēja (akūta un hroniska) u.c.

Konsultācijas laikā speciāliste izjautās par iepriekšējām saslimšanām, veiktām operācijām un lietotajiem medikamentiem. Pirms doties uz konsultāciju, vēlams veikt tādas analīzes kā pilna asins aina, kreatinīns, urīna analīze. Ieteicams līdzi ņemt arī izrakstus no stacionāra, konsultantu slēdzienus, kā arī ultrasonogrāfijas aprakstu.

“Nieru labai darbībai nepieciešams ikdienā uzņemt pietiekošu šķidruma daudzumu, ierobežot sāls daudzumu uzturā, kā arī nodrošināt optimālu asinsspiedienu. Speciālists palīdzēs pielāgot šīs rekomendācijas katram pacientam atbilstoši viņa veselības stāvoklim un blakus saslimšanām, ” atzīst Dr. Sandra Derkevica.

Pieteikties konsultācijai iespējams zvanot uz Ventspils slimnīcas reģistratūru pa tālruni 636 24665. Šobrīd pieejamas brīvas vietas maksas konsultācijām oktobrī. Atgādinām, ka slimnīca sadarbojas ar apdrošināšanas kompānijām, tāpēc piesakoties konsultācijai, aicinām informēt, ja Jums ir pieejama veselības apdrošināšanas polise.

Dr. Derkevica ir absolvējusi Rīgas Stradiņa universitāti, kur strādā par docētāju, ir Latvijas Nefrologu asociācijas biedre. Zināšanas speciāliste regulāri papildina starptautiskos nefrologu kongresos.


0 komentārs


Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture