Ventspils Augstskola īsteno aktivitātes atzīmējot Ventspils uzņemšanu UNESCO Globālajā izglītības pilsētu tīklā

1

Ventspils Augstskola ar prieku paziņo, ka Ventspils šogad ir kļuvusi par dalībnieci UNESCO Globālajā izglītības pilsētu tīklā. Atzīmējot šo nozīmīgo notikumu un statusa saņemšanu, Ventspils Augstskola aktīvi iesaistās pasākumu organizēšanā, kas saistīti ar mūžizglītības  praksi un vienaudžu komunikācijas veidošanu starp UNESCO dalībvalstīm.

UNESCO dienu ietvaros, kas aktīvi norisināsies Ventspilī, Ventspils Augstskola piedāvā pasākumus:

  • 2022.gada 1.novembrī, plkst. 14.00 Ventspils Tehnikumā. Ārzemju studentu un brīvprātīgo jauniešu tikšanās “Youth of Tomorrow”.

Pasākums organizēts ar mērķi veicināt komunikāciju starp vietējiem un ārvalstu jauniešiem, kā arī atzīmēt Ventspils iekļūšanu UNESCO Globālajā izglītības pilsētu tīklā. Tas norisināsies neformālā gaisotnē, veidojot tīklošanos un diskusijas jauniešu vidū caur dažāda tipa iesaistošām, radošo domāšanu veicinošām aktivitātēm.

  • 2022.gada 1.novembrī Ventspils Augstskolā notiks pirmās lekcijas dabas zinātņu un tehnoloģiju (STEM) jomas pedagogiem. Prasmju un zināšanu apguve fizikas laboratorijas darbu kvalitatīvai izstrādei vidusskolas līmenī.

Programmas kopējais apjoms ir 112 akadēmiskās stundas. Lekcijas un konsultācijas par laboratorijas darbu izpildes teorētiskajiem un praktiskajiem aspektiem, kā arī to analīzi un  interpretāciju nodrošinās Ventspils Augstskolas Informācijas tehnoloģiju fakultātes docents Artūrs Vrubļevskis, kurš doktora grādu ir ieguvis, veicot plazmu fizikas pētījumus laboratorijā, bet tagad līdzīgas parādības pēta uz Saules, strādājot par vadošo pētnieku Ventspils Starptautiskajā radioastronomijas centrā.

Programmas satura autors ir Ventspils Augstskolas studiju programmas Elektronikas inženierija direktors Jānis Šate.

  • 2022.gada 2.novembrī, plkst. 16.00 Ventspils Augstskolā, D406 auditorijā. Seminārs programmēšanas skolotājiem “Versiju kontrole – kas tā ir un kā tā var palīdzēt ikdienā?”

Seminārā tiks stāstīts par versiju kontroli un to, kā tā var palīdzēt ikdienā. Semināru vadīs Karina Šķirmante, Ventspils Augstskolas lektore un Ventspils Starptautiskā Radioastronomijas Centra pētniece. Docētājai ir ne tikai ilggadēja pieredze informāciju sistēmu izstrādē, bet arī ar programmēšanu un programmatūras izstrādi saistītu studiju kursu docēšanā Ventspils Augstskolā.

  • 2022.gada 23. novembrī, plkst. 16.00 Ventspils Augstskolā. Seminārs programmēšanas skolotājiem “Elektromagnētisma un viļņu optikas pamatideju pielietojumu piemēri mūsdienu plazmu fizikas un astrofizikas pētījumos”

Seminārā tiks stāstīts par elektromagnētisma un viļņu optikas pamatideju pielietojuma piemēriem mūsdienu plazmu fizikas un astrofizikas pētījumos. Semināru docēs Ventspils Augstskolas Informācijas tehnoloģiju fakultātes docents Artūrs Vrubļevskis, kurš lasa arī fizikas lekcijas augstskolas studentiem. A.Vrubļevskis doktora grādu ir ieguvis, veicot plazmu fizikas pētījumus laboratorijā, bet tagad līdzīgas parādības pēta uz Saules, strādājot par vadošo pētnieku Ventspils Starptautiskajā radioastronomijas centrā.

UNESCO Globālo izglītības pilsētu tīklu izveidojis UNESCO Mūžizglītības institūts, kurā apvienojušās 294 UNESCO pilsētas no visas pasaules, kas apņēmušās īstenot mūžizglītību. Tīkla misija ir atbalstīt un paātrināt mūžizglītības praksi pasaules kopienās, veicinot politisko dialogu un vienaudžu mācīšanos starp dalībvalstu pilsētām.


0 komentārs


Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture