Par elektrības taupīšanu pilsētā.

Jautājums uzdots: Vērīgais 31. oktobris

Man būtu ieteikums pilsētas vadībai.
Staigājot pa pilsētu vakaros esmu ievērojis vairākas vietas un lietas, kur varētu ietaupīt pilsētas elektrību.
Bērnudārzos taču brīvdienās un vakaros pēc 19.00 nav neviena cilvēka, tas nozīmē, ka tur gaiteņos gaismas nav vajadzīgas. Vai tās izejas lampas pie katrām durvīm nav iespējams izslēgt uz nakti, tās dodod baigo gaismu. Bērnudārzā Pienenīte ir apgaismots pagalms ar vairāk kā 10 laternām, vai tas ir nepieciešams laikā, kad tur neviena nav?
Tāpat arī ar skolām. Tur taču arī vakaros un brīvdienās neviena nav. Tur no kabinetiem spīd tie ekrāniņi, kas uzlikti gaisa mērīšanai. Kā arī gaiteņos deg lampas.
Vai domes ēkai arī nepieciešams gaiteņus apgaismot brīvdienās un vakaros?
Padomājiet vai tad nebūtu lietderīgi! Tā tomēr ir iedzīvotāju nodokļu nauda! Vēl arī jēgpilni būtu padomāt par ielu apgaismošanu. Zinu, ka dažās pilsētās jau tagad deg ik pāris laternas. Galvenais, lai gājēju pārejas ir apgaismotas, bet citur var padomāt.
Prieks skatīties uz dažām iestādēm, kas jau noslēgušas ēku apgaismojumus, piem. Zemes dienests.


3 comments

  1. Ventspils Izglītības pārvalde

    Ventspils Izglītības pārvalde, 01. novembris 2022 - 14:25

    Labdien! Izglītības iestādēs tiek ievēroti energoresursu taupīšanas pasākumi, tomēr drošības apsvērumu dēļ telpās, t.sk. gaiteņos deg dežūrgaismas. Pieminētais bērnudārza “Pienenīte” pagalms tumšajā diennakts laikā ir apgaismots gan drošības dēļ, gan lai palīdzētu novērst ļaunprātīgus īpašuma bojāšanas gadījumus. Vēršam uzmanību, ka laternās tiek izmantotas energoefektīvās LED spuldzes, maksimāli samazinot elektroenerģijas patēriņu.
    Izglītības iestādēs mazie ekrāni gaisa kvalitātes mērījumu rezultātu attēlošanai darbojas tikai noteiktu laiku pa dienu (no plkst. 8:00 līdz 16:00), vakara un nakts stundās tie nestrādā un elektroenerģija tiek taupīta.

  2. Keita

    Keita, 31. oktobris 2022 - 15:10

    Visās ēkās jau tomēr ir arī kāds apsargs vai video novērošana, kas pārrauga teritoriju. Ja būs pilnīga tumsa, tad var ielīst kāds teritorijā un sabojāt bērniem rotaļu tās mājas. Gaiteņos gan jau var izslēgt, tam piekrītu.

  3. Ventspils Komunālā pārvalde

    Ventspils Komunālā pārvalde, 31. oktobris 2022 - 12:15

    Labdien! Paldies par sniegto ierosinājumu. Vēršam uzmanību uz to, ka apgaismojumu pilsētas ielās nevar pilnībā atslēgt, jo tas jau ir drošības jautājums. Taču pašvaldība pie elektrības sadārdzinājuma jautājuma risināšanas strādāja jau savlaicīgi, par ko arī vairākkārt tika ziņots Ventspils Komunālās pārvaldes Facebook.com lapā un portālā Ventspils.lv. Ventspils pašvaldība ir pieņēmusi vairākus mērus attiecībā uz elektroenerģijas taupīšanu, gan virzot vairākus projektus realizēšanai par energoefektīva LED apgaismojuma uzstādīšanu pilsētas ielās, gan arī no plkst. 23.00 līdz plkst. 7.00, vairākās pilsētas ielās tiek atslēgta 1 fāze apgaismojumam, un pašvaldības ēku fasādes apgaismojums, lai taupītu elektroenerģiju. Tāpat pilsētā vairākās vietās jau šobrīd norisinās energoefektīva LED apgaismojuma uzstādīšanas darbi, kā vecpilsētā un Tilta dārzā.

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus saistītus ar dzīvi Ventspilī un mēs noteikti radīsim iespēju atbildēt.

Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture