Ventspils Dzimtsarakstu nodaļā oktobrī reģistrēti 20 jaundzimušie

1

Ventspils pilsētas domes Dzimtsarakstu nodaļā 2022.gada oktobrī reģistrēti 20 jaundzimušie, noslēgtas 17 laulības un sastādīti 38 miršanas reģistri.

Oktobrī reģistrēti 20 jaundzimušie, t.sk. 11 – zēni un 9 – meitenes. Septiņiem bērniem tika noteikta paternitāte, t.i., bērna vecāki nav precējušies, un viens bērns reģistrēts bez ziņām par tēvu. Pirmie bērni ģimenē ir 7, otrie – 8, trešais – 1 un ceturtie – 4. Lielākais skaits reģistrēto jaundzimušo ir piedzimuši Ventspilī – 18 un divi – Liepājā. Ventspilī dzīvesvieta tika deklarēta 15 jaundzimušajiem, vienam jaundzimušajiem dzīvesvieta deklarēta Ventspils novadā un pa vienam – Alūksnes, Ogres, Talsu un Tukuma novados.
Oktobrī reģistrētas 17 laulības – visas laulību reģistrācijas ceremonijas notika Dzimtsarakstu nodaļas Laulību zālē. Tādi pāri, kuros abi laulātie laulībā stājās pirmo reizi, bija 5, arī tādi, kuros pirmo reizi precējās viens no laulātajiem bija 5, un 7 – kuros abi laulībā stājās atkārtoti. Līgavu vecums bijis: 24 gadi – jaunākajai un 66 – vecākajai; līgavaiņu vecums: 31 gadi – jaunākajam un 68 – vecākajam.
No 38 oktobrī reģistrētām mirušajām personām, 16 – sievietes un 22 – vīrieši, t.sk. viens nezināms vīrietis. Vecumā no 33 līdz 54 gadiem bija 8 no mirušajām personām, 7 personas vecumā no 51 līdz 60 gadiem, 11 personas vecumā no 61 līdz 70 gadiem; 8 – vecumā no 71 līdz 80 gadiem, 10 – vecumā no 81 līdz 92 gadiem. Ventspilī pēdējā dzīvesvieta bijusi 26 personām, 9 – pēdējā dzīvesvieta bijusi deklarēta Ventspils novadā un pa 1 personai – Rīgā un Jelgavas novadā.

Ventspils pilsētas Dzimtsarakstu nodaļā oktobrī saņemti pieci uzvārda maiņas iesniegumi. Uzvārda maiņas iemesli bija vēlēšanās iegūt savu dzimto vai dzimtas uzvārdu, iegūt tēva vai mātes uzvārdu, kā arī apgrūtināta iekļaušanās sabiedrībā.


0 komentārs


Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture