mājaslapa

Jautājums uzdots: mājaslapa 11. novembris

Labdien!

Kāpēc ventspils.lv mājaslapā vienīgā svešvaloda ir norādīta krievu? Vai vismaz valsts svētku mēnesī nevarētu beidzot labot savas kļūdas vai apzinātu rīcību un izņemt okupantu valodas paliekas mājaslapas galvenī?

Paši esat raduši iespēju iepriekšējo portāla versiju skatīt dažādās valodās, jo saite pieejama lapas apakšā. Nav grūti saprast, ka citvalodas versija nav domāta tūristiem, jo tad jau vajadzētu lietuviešu, angļu un citas valodas. Kauns, ka Ventspils šajos laikos aizvien faktiski uztur divvalodību.


3 comments

  1. ventiņš

    ventiņš, 14. novembris 2022 - 15:54

    Man jau liekas ka šī gada sākums pierādīja, ka krievvalodīgie dzīvo ļoti citā informatīvajā telpā, kur tiem var ieskaidrot jebko. Man, subjektīvi, liekas, ka labāk ir tiem piegādāt droši, sakarīgu un patiesu informāciju arī krievu valodā, lai tie sāk pievērsties vietējajai oficiālajai informācijai, tad jau arī lēnām sāks pārslēgties uz vietējo valodu. Kamēr dzīvos tikai savā krievu sagādātajā burbulī, tikmēr arī līdīs visādi brīnumi no viņiem ārā.

  2. Janis Berzins

    Janis Berzins, 13. novembris 2022 - 08:58

    Kamēr pie varas būs krievmīļa vadītais grupējums,ko paši par partiju dēvē,nekas nemainīsies.
    Kā var pastāvēt lielkrievu valodā gan vietējā avīžele,gan portāls,tas latvietim šķiet prātam neaptverami.Bet-tā ir viena no lembergisma izpausmēm.

  3. viesis

    viesis, 12. novembris 2022 - 22:19

    Laikam jaunā lapa domāta vietējiem krieviem, kuri taču nevar iemācīties latviešu valodu. Faktiski šeit tiek uzturēta divvalodība un redzams šādas rīcības atbalsts.

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus saistītus ar dzīvi Ventspilī un mēs noteikti radīsim iespēju atbildēt.

Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture