Ventspils Augstskolas Tulkošanas studiju fakultātes studente apmeklē konferenci “Tulkojam Eiropu” Briselē

1

Ventspils Augstskolas Tulkošanas studiju fakultātes (VeA TSF) maģistrantūras programmas “Lietišķo tekstu tulkošana” studente Sonora Bogdanova no 9. līdz 11. novembrim piedalījās konferencē “Tulkojam Eiropu”, kas norisinājās Briselē.

Sonora šī gada pavasarī piedalījās maģistrantūras līmeņa tulkošanas studiju programmu konkursā “2022 eMT challenge”, kur bija jāanalizē no angļu valodas latviešu valodā mašīntulkots teksts, un šajā konkursā 112 dalībnieku konkurencē ierindojās 3 labāko dalībnieku vidū. Eiropas Komisijas sadarbības tīkla “Eiropas maģistrs tulkošanā” valde uz konferenci uzaicināja visus labākos šī konkursa dalībniekus no katra valodu pāra. Arī VeA TSF maģistrantūras programma “Lietišķo tekstu tulkošana” jau kopš 2011. gada ir iekļauta EMT tīklā, kas ir šis programmas kvalitātes zīme.

Sonora dalās ar gūtajiem iespaidiem: “Konference ilga trīs dienas un bija ļoti vērtīga – guvu gan pieredzi, gan piedalījos kultūras apmaiņas programmā. Protams, ieguvu arī jaunas zināšanas gan ar tulkošanu saistītos jautājumos, gan arī dažādas citas dzīves gudrības. Konferencē tika apskatītas tādas tēmas kā ilgstpējība tulkošanas nozarē, tulkošana krīzes situācijās, tulkošanas pakalpojumu pieejamība personām ar invaliditāti. Norisinājās arī diskusija par izaicinājumiem un grūtībām jauno profesionāļu vidū. Ļoti priecēja tas, ka konference bija interaktīva: paneļdiskusijas laikā dalībniekiem tika uzdoti jautājumi, uz kuriem bija iespēja atbildēt, izmantojot lietotni Slido. Šajā lietotnē klausītājiem bija iespēja arī uzdot jautājumus runātājiem un balsot par citu klausītāju uzdotajiem jautājumiem, kā arī sniegt atziņas atslēgvārdu formā. Konferencē tika dota iespēja piedalīties tīklošanās pasākumā, kur varēja iepazīt citus studentus, kas piedalījās konkursā “2022 eMT challenge”, kā arī satikt Eiropas Komisijas kolēģus.”

Sonora uzskata, ka šī pieredze bija lieliska un deva iespēju aizceļot uz ārzemēm, kā arī satikt gan jaunus, tā pieredzējušus tulkus un tulkotājus, kas strādā Briseles iestādēs. “Vēl es vēlētos pateikties savai kursabiedrenei Agnesei Lukevicai, kura pašlaik ir tulkošanas praksē Briselē un deva man iespēju apmeklēt Eiropas Padomes ēku un gūt nelielu ieskatu citās ES institūcijās,” stāsta Sonora.

“Ļoti novērtēju šo pieredzi un esmu pateicīga EMT tīkla valdei par šo piedzīvojumu, kas tika dots man kā studentei!”


0 komentārs


Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture