Atbalsta padomes izveidošanu pašvaldības SIA „Ventspils siltums”

1

Ceturtdien, 17. novembrī, Ventspils valstspilsētas pašvaldības domes sēdē tika atbalstīta padomes izveidošana četru locekļu sastāvā pašvaldības SIA „Ventspils siltums”, kā arī atbalstīti ievēlēšanai nominētie padomes locekļu kandidāti.

Pamatojoties uz Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likumu un uz tā pamata izdotiem Ministru kabineta noteikumiem, kā arī ņemot vērā šobrīd esošo enerģētisko krīzi un plānotos vērienīgos investīciju projektus, pašvaldības SIA „Ventspils siltums” ir veidojama padome. Ņemot vērā, ka padomes veidošana likumā atļautā maksimālā sastāvā palielinātu kapitālsabiedrību administratīvās izmaksas, tika atbalstīta padomes izveide četru locekļu sastāvā.

Šā gada jūnijā tika uzsākta pašvaldības SIA „Ventspils siltums” padomes locekļu kandidātu atlases procedūra, izsludinot atklātu konkursu. Saskaņā ar nominācijas komisijas lēmumu par atklātā konkursa visatbilstošākajiem kandidātiem uz padomes locekļu amatiem atzīti sekojoši pretendenti:

  • Māris Bože un Andris Kausenieks, kuru pārraudzībā būs tehniskā vai tehnoloģiskā (būvniecības) joma;
  • Ivars Eglājs, kura pārraudzībā būs korporatīvā pārvaldība un uzņēmējdarbības vadība;
  • Ivars Pāže, kura pārraudzībā būs finanšu un risku vadība.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības dome atbalstīja minēto kandidātu izvirzīšanu ievēlēšanai pašvaldības SIA „Ventspils siltums” padomē.

Pašvaldības SIA „Ventspils siltums” ir 100% Ventspils valstspilsētas pašvaldībai piederoša kapitālsabiedrība, kuras stratēģiskais mērķis ir nodrošināt centralizētās siltumapgādes pakalpojumus visā Ventspils pilsētā, veicināt energoefektivitāti un atjaunojamo energoresursu izmantošanu un veicināt energoefektivitātes paaugstināšanu centrālajā siltumapgādes sistēmā.


0 komentārs


Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture