Turpina modernizēt kanalizācijas sūkņu stacijas

1

Pašvaldības SIA “ŪDEKA” turpina pilnveidot un modernizēt notekūdeņu apsaimniekošanas sistēmu, tostarp pārsūknēšanas procesus kanalizācijas sūkņu stacijās. Nule kā abās pilsētas lielākajās sūkņu stacijās uzstādīti papildus atkritumu smalcinātāji.

Līdz 2020. gadam Ventspils lielākajās kanalizācijas sūkņu stacijās katrā no diviem notekūdeņu ieplūdes kanāliem darbojās mehānisks atkritumu savācējs jeb restes, kuras ierobežoja kopā ar savāktajiem pilsētas notekūdeņiem stacijā nonākušo lielāka izmēra atkritumu tālāku virzību. Taču, lai nodrošinātu kvalitatīvu un nepārtrauktu notekūdeņu pārsūknēšanas procesu, restes bija regulāri jāuzrauga un jāattīra no savāktajiem atkritumiem, un tam bija nepieciešams nepārtraukts roku darbs.

Pirms diviem gadiem katrā no stacijām tika uzstādīts pa vienam modernam atkritumu smalcinātājam, bet šogad iegādāti un uzstādīti vēl divi, pilnībā automatizējot atkritumu savākšanas procesu. Atkritumu smalcinātāji darbojas patstāvīgi, to darbībai nav nepieciešams roku darbs, tādējādi tiek nodrošināti arī modernāki un drošāki darba apstākļi iesaistītajam personālam.

Ventspilī kopumā darbojas vairāk kā 20 dažāda lieluma un jaudas kanalizācijas sūkņu stacijas, kuras nodrošina pa kanalizācijas tīkliem no patērētājiem saņemto notekūdeņu savākšanu un tālāku pārsūknēšanu uz Notekūdeņu attīrīšanas iekārtu kompleksu. Katrā Ventas upes krastā ir pa vienai galvenai sūkņu stacijai – stacija Brīvības ielā nodrošina visu kreisā krasta notekūdeņu savākšanu un pārsūknēšanu, savukārt stacija Muitas ielā pārsūknē gan noBrīvības ielas stacijas tajā nonākušos notekūdeņus, gan nodrošina visa labā krasta jeb Pārventas notekūdeņu savākšanu un pārsūknēšanu.

Šogad “ŪDEKA” īstenotā investīciju projekta “Atjaunojamo energoresursu ieviešana un notekūdeņu attīrīšanas tehnoloģisko procesu energoefektivitātes uzlabošana Ventspilī” ietvaros Muitas ielas stacijā nomainīti arī divi kanalizācijas sūkņi. Tie ir jaunākās paaudzes, viedas un energoefektīvas iekārtas, kuras nomainīja savu laiku nokalpojušos sūkņus, turpmāk nodrošinot efektīvāku un kvalitatīvu notekūdeņu pārsūknēšanas procesu, kā arī ieekonomēs gada laikā līdz 8% no patērētās elektroenerģijas daudzuma ražošanas procesos.


0 komentārs


Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture