Ventspils Tehnikuma darbinieku jauniegūtās zināšanas

1

Ventspils Tehnikuma pedagogi un projektu nodaļas darbinieki decembra sākumā Erasmus+ projektā devās uz diviem dažādiem galamērķiem Eiropas rietumos – Īriju un Franciju, kur pilnveidoja zināšanas un prasmes, apgūstot angļu valodu Īrijā, savukārt, ekoloģijas kursa ietvaros, stiprinot digitālās un zaļās prasmes Francijā.

Informācijas tehnoloģiju (IT) programmu pedagogs Vjačeslavs Malahovs 2022. gadā no 5. līdz 10. decembrim apguva angļu valodu Dublinā (Īrija), kur pie pedagoģes un angļu valodas ekspertes Džilianas Kukas, kura ar Ventspils Tehnikumam īpaši pielāgotu programmu nedēļu iepriekš viesojās pie mums, nostiprināja angļu valodas pamatus un pilnveidoja zināšanas CLIL metodoloģijā.

“Biju vienīgais dalībnieks no Latvijas, tāpēc nedēļas garuma runāju tikai angliski, kas bija lieliska iespēja vairāk sevi izaicināt un pārbaudīt angļu valodu arī sarunvalodas līmenī. Ņemot vērā, ka šī bija mana pirmā vizīte Dublinā, izmantoju arī visas iespējas apmeklēt muzejus, doties ekskursijās, iepazīt vietējās tradīcijas, kultūru un tradicionālos ēdienus. Kopumā novērtēju mobilitāti ļoti pozitīvi un esmu pateicīgs par doto iespēju!” ar pieredzi un ieguvumiem dalās Vjačeslavs Malahovs.

Savukārt, matemātikas pedagoģe Baiba Šulca kopā ar starptautiskās sadarbības un projektu nodaļas vadītāju Kristīni Korņejevu un projektu vadītāju Ievu Krūmiņu 2022. gadā no 5. līdz 9. decembrim Parīzes piepilsētā Šantijī (Francija) – “Eko draudzīgā klase: vide un ekoloģija digitālajā laikmetā” kursa ietvaros apguva zaļās un digitālās prasmes, kuras tagad varēs integrēt mācību un darba procesā.

Zaļā domāšana un rīcība ir virziens, kurā Ventspils Tehnikums strādā jau vairākus gadus, tajā skaitā šo ideju integrējot dažādos projektos, tādēļ zināšanas šajā jomā lieti noderēs gan īstenojot esošos projektus, gan plānojot jaunos. Darbs mācību klasē kā zaļā domāšana – pedagogi var mācību stundās arvien vairāk integrēt dažādus digitālos risinājumus, tādējādi vairojot izpratni par zaļās domāšanas tēmu jaunajai paaudzei un reizē arī praktiski ietaupot, piemēram, papīru, printera krāsu un citus dabas resursus.

Bez jaunajām zināšanām ekoloģijas un digitālajās jomās, mūsu mobilitātes dalībnieces ieguva arī jaunus iespaidus, baudot kultūrprogrammu Šantijī un Parīzē. “Mācības un Francijas iepazīšana man sniedza daudz jaunatklājumu! Būtiski ir apmeklēt šādus kursus, lai pavērtu plašāku skatījumu uz dažādiem tematiem izglītības iestāžu ikdienas norisē, kā arī gūt jaunu iedvesmu darbiem un nākotnes plāniem,” ar piedzīvoto dalās projektu vadītāja Ieva Krūmiņa.

Mobilitātes sniedz tūlītēju ieguvumu jeb konkrēto kursu programmas apguves ietvaros iegūto jauno zināšanu pielietošanu uzreiz ikdienā, kā arī pilnveido dalībnieku pieredzi un paplašina kontaktu loku. “Fantastiska iespēja, kas ļāva paskatīties uz zināmām lietām no cita redzes punkta. Izcils pasniedzējs, noderīgs saturs un vienreizēji grupas biedri!” tā par mobilitāti Francijā starptautiskās sadarbības un projektu nodaļas vadītāja Kristīne Korņejeva.

Esam gandarīti par rezultātu un pateicīgi par iespēju doties izzināt iepriekš nezināmo, atkārtot sen aizmirsto un pilnveidot jau zināmo! Paldies Erasmus+ programmai par iespēju un mūsu dalībniekiem par atsaucību un nezūdošo vēlmi sevi izaicināt un pilnveidot!

Projekta “Personu mobilitāte mācību nolūkos” Nr. 2022-1-LV01-KA121-SCH-000057519 aktivitātes stiprina Ventspils Tehnikuma kompetenci starptautisko prakšu organizēšanā, paplašina sadarbības iespējas izglītojamo apmācībā, papildina Ventspils Tehnikumā iegūto prasmju pielietošanas iespējas, kā arī veicina izglītojamo mācību sasniegumu rezultātus.


0 komentārs


Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture