Kampaņa “Mazs pasažieris. Lielāka uzmanība.”

1

Iestājoties gada tumšākajiem mēnešiem un tuvojoties skolēnu brīvdienām, Valsts SIA Autotransporta direkcija ar Ceļu satiksmes drošības padomes  atbalstu organizē informatīvo kampaņu “Mazs pasažieris. Lielāka uzmanība.”, kuru atbalsta arī Ventspils reiss.

Kampaņas mērķis ir izglītot bērnus, vecākus un sabiedrību kopumā par drošu rīcību, izmantojot sabiedrisko transportu, īpaši starppilsētu un novada maršrutos, kā arī skaidrot pareizu rīcību riskantās situācijās un atgādināt par katra pasažiera atbildību attiecībā pret bērniem, kuri pārvietojas ar sabiedrisko transportu.

Kampaņa “Mazs pasažieris. Lielāka uzmanība.” tiek organizēta no 5. līdz 30. decembrim, un tās laikā pastiprināta uzmanība tiek pievērsta tam, lai bērnam paskaidrotu, ka

  • autobusa vadītājs autobusa izmēra dēļ reizēm bērnu var nepamanīt;
  • šķērsot ceļu ieteicams tikai pēc autobusa aizbraukšanas; savukārt pirms ceļa šķērsošanas ir jāpaskatās pa labi un pa kreisi un tikai tad, ja nav citu automobiļu, ceļu drīkst šķērsot;
  • diennakts tumšajā laikā vienmēr ir jānēsā atstarotājs;
  • jebkurā sarežģītā situācijā bērnam ir jāvēršas pie autobusa vadītāja un/vai jāzvana vecākiem;
  • vēlams, lai bērnam vienmēr līdzi jābūt lapiņai, uz kuras ir uzrakstīts vecāku tālruņa numurs;
  • jāievēro arī citi drošas pārvietošanās noteikumi.

Pašvaldības SIA Ventspils reiss papildus atgādina, ka Ministru kabineta noteikumi Nr.599 Sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanas un izmantošanas kārtība paredz, ka pirmsskolas vecuma bērns sabiedriskajā transportlīdzeklī nedrīkst braukt patstāvīgi.  Savukārt pavadonim jābūt vismaz 13 gadus vecam.

Atgādinām, ka gadījumos, ja sabiedriskajā transportā pirmsskolas vecuma bērns brauc bez pavadoņa, autobusa vadītājam ir jāvēršas Valsts policijā. Tāpat bērnu vecumā līdz 15 gadiem kontrolieris drīkst izsēdināt no sabiedriskā transporta tikai tad, ja bērns tiek nogādāts tuvākajā policijas iecirknī.

Pirms kampaņas Autotransporta direkcijas valdes priekšsēdētājs Kristiāns Godiņš sacīja: “Bērniem ir nepietiekamas zināšanas par drošu braukšanu sabiedriskajā transportā, pareizu rīcību problēmu gadījumos sabiedriskajā transportā, īpaši reģionālajos autobusos, un drošu uzvedību ceļu satiksmē. Gadījumi, kad bērni, izkāpjot no autobusa, nepārliecinās par drošību uz ceļa, pirms to šķērsot, kā arī iekāpj nepareizā transportlīdzeklī, pabrauc garām savai pieturai, kaut ko aizmirst autobusā vai vilcienā, nav retums. Diemžēl, vēl arvien ir gadījumi, kad pirmsskolas vecuma bērni atrodas sabiedriskā vietā vieni, bez pavadoņa (pieaugušā vai atbilstoša vecuma cita bērna). Ar informatīvo kampaņu “Mazs pasažieris. Lielāka uzmanība.” centīsimies pievērst ne tikai mazāko pasažieru, bet arī viņu vecāku un draugu uzmanību, lai mēs visi varētu justies un pārvietoties droši.”


0 komentārs


Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture