Pirms BK Ventspils spēles godinās ilggadējo kluba prezidentu Aivaru Lembergu

1

Otrdien, 20. decembrī, plkst.19:30, Ventspils Olimpiskā centra basketbola hallē, pirms BK “Ventspils” spēles gaidāms pavisam īpašs notikums – Basketbola kluba “Ventspils” ilggadējā prezidenta Aivara Lemberga godināšana.

Aivars Lembergs basketbola klubu “Ventspils” vadīja no dibināšanas brīža līdz 2019. gadam, kopumā prezidenta amatā nostrādājot 25 gadus. Tas ir laiks, kuru Basketbola klubs “Ventspils” savā vēsturē var ierakstīt zelta burtiem. Klubs no nevienam nezināmas, provinciālās, pusprofesionālas komandas, īsā laikā izauga līdz labi atpazīstamai Eiropas līmeņa basketbola organizācijai, ar savu, tam laikam modernāko Baltijā, basketbola halli un basketbolistu attīstības sistēmu. Lemberga kunga vadībā BK “Ventspils” ir kļuvusi par desmitkārtējiem Latvijas čempioniem, Baltijas basketbola līgas čempioniem un pirmajiem Latvijas-Igaunijas līgas čempioniem. Tāpat ir izcīnīti atzīstami panākumi Eiropas mērogā – FIBA Čempionu kausā 3. vieta un Ziemeļeiropas basketbola līgā – 3. vieta. Kluba komandās ir sagatavots liels skaits Latvijas nacionālās izlases basketbolistu un Latvijas jaunatnes izlašu basketbolistu. Kā atpazīstamākos mūsu basketbola sistēmas audzēkņus vēlamies minēt Sandi Buškevicu, Māri Ļaksu, Jāni Strēlnieku, Ronaldu Zaķi, Mārtiņu Meijeru, Rihardu Lomažu, Klāvu Čavaru, Tomu Leimani, Andreju Gražuli, kā arī Olimpisko spēļu čempionu basketbolā 3×3 – Kārli Paulu Lasmani.

Lielā mērā pateicoties Lemberga kungam, savulaik, aizsākās nu jau tradicionālie derbiji Latvijas basketbolā starp Ventspili un Rīgu, kur Rīgas karogu, gadu gaitā, ir nesušas vairākas basketbola organizācijas, bet Ventspils – nemainīgi viena – Basketbola klubs “Ventspils”. Neskatoties uz to, ka Lemberga kungs 2019. gadā atstāja Basketbola kluba “Ventspils” prezidenta amatu, viņš joprojām atbalsta BK “Ventspils” un seko līdzi visiem notikumiem mūsu klubā.

Aivara Lemberga devums Latvijas basketbolā ir ļoti nozīmīgs un nav izmērāms, tādēļ 20. decembrī, plkst. 19:30, pirms BK “Ventspils” basketbola spēles notiks ilggadējā prezidenta Aivara Lemberga godināšana.

Pēc svinīgās godināšanas, plkst. 19:45 BK Ventspils aizvadīs savu kārtējo spēli Latvijas-Igaunijas basketbola līgas ietvaros, tiekoties ar Basketbola klubu “Ogre”.


0 komentārs


Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture