Kurzemes filharmonijas naudas plūsma.

Jautājums uzdots: Kurzemes filharmonoja 19. decembris

Tikai nesen Ventspils domes amatpersonas atlaida Kurzemes filharmonijas darbiniekus. Joprojām nav saprotams – kāpēc!!! Viena no versijām: naudas trūkums.
Ir divi jautājumi:
1. Kāpēc Kurzemes filharmonija 2021/22 gadā samaksāja avīzei Ventas Balss vairākus desmitus tūkstošus eiro, ja šajā laikā plosījās COVID pandēmija un faktiski pasākumi nenotika? Vai ir pieejami precīzi dati par veiktajām izmaksām ( par katru atsevišķi)?
2. Kurzemes filharmonijā darbojās Mūzikas bibliotēka. Laikā, kad visa informācija ir pieejama digitālā veidā, vai tiešām ir nepieciešams uzturēt šādu veidojumu, kas pašvaldībai gadā izmaksā desmitiem tūkstošu eiro?
Lūdzu precīzi nosaukt mūzikas bibliotēkas gada izmaksas! Lūdzu pamatot šīs iestādes lietderību.

Es protams negribu apvainot pensionārus, bet jāņem vērā, ka Ventspils dzīvi regulē pensionāri, kuri nespēj pieņemt tālredzīgus, mūsdienīgus lēmumus. Vēl svarīgi ir tas, ka mūsu vadītāji pensionāri ir padomju iekārtas produkts, kam jaunā pasaule nav pieņemama un saprotama. Tas ir galvenais faktors, kas bremzē Ventspils attīstību.


10 komentārs

  1. Kurzemes filharmonija

    Kurzemes filharmonija, 20. decembris 2022 - 14:23

    Labdien!
    SIA “Kurzemes filharmonija” informē, ka bijušais mākslinieciskais vadītājs pārtrauca darba attiecības ar SIA “Kurzemes filharmonija” uz abpusējas vienošanās pamata. Pārējie darbinieki pārtrauca darba attiecības pēc pašu vēlēšanos.
    SIA “Kurzemes filharmonija” izmanto laikraksta “Ventas Balss” pakalpojumus, lai informētu sabiedrību par aktualitātēm koncertzālē “Latvija” un teātra namā “Jūras vārti”. COVID laikā, lai arī nenotika pasākumi klātienē, iedzīvotājiem sniedzām informāciju par pasākumiem, kas tika organizēti tiešsaistē vai citos formātos.
    Ventspils Mūzikas bibliotēka nav SIA “Kurzemes filharmonija” struktūrvienība. Mūzikas bibliotēka tika dibināta apvienojot Ventspils Mūzikas vidusskolas bibliotēku un Ventspils galvenās bibliotēkas mūzikas un mākslas sektora fondu. Līdz ar to, Ventspils Mūzikas bibliotēkā strādā gan Ventspils Mūzikas vidusskolas, gan Ventspils bibliotēkas darbinieki. SIA “Kurzemes filharmonija” ir izveidojusies veiksmīga sadarbība ar Ventspils Mūzikas bibliotēku.

    1. Rīga

      Atbilde: Kurzemes filharmonija

      Rīga, 20. decembris 2022 - 14:41

      Tad jau sanāk, ka viena pasākuma reklamēšanai tika tērēti 3000 EUR?

  2. Ventspils bibliotēka

    Ventspils bibliotēka, 20. decembris 2022 - 14:09

    Mūzikas bibliotēkas izvietošana koncertzālē “Latvija”, kurā atrodas arī Ventspils Mūzikas vidusskola un Mūzikas skola, atbilst mūsdienīgai pasaules praksei, kad specializēta bibliotēka atrodas vistuvāk pakalpojuma saņēmējam jeb mērķauditorijai. Ventspils šobrīd Latvijā ir vienīgā pilsēta, kura spējusi realizēt šādu augsta līmeņa servisu. Ventspils bibliotēkas pakalpojumus izmanto gan mūzikas skolas pedagogi, gan skolēni, kā arī amatieru kolektīvu vadītāji un koncertzālē koncertējošie mākslinieki.
    Mūzikas bibliotēka izveidota, apvienojot Ventspils Mūzikas vidusskolas bibliotēkas un Ventspils Galvenās bibliotēkas Mūzikas un mākslas sektora fondu un tā spēj veikt gan publiskās, gan skolas bibliotēkas funkcijas. Mūzikas bibliotēka dienā tiek apmeklēta aptuveni 150- 200 reižu un tās reģistrēto lasītāju skaits ir ap 1500. Bibliotēkā notiek nodarbības par mūziku bērniem un pieaugušajiem, tiek sniegts atbalsts Ventspils vispārizglītojošo skolu un pirmsskolas izglītības iestāžu mūzikas pedagogiem Ventspilī un Ventspils novadā, arī Ziemeļkurzemes mūzikas skolām. Pateicoties izcilajai infrastruktūrai un aprīkojumam, kā arī koncertzāles un mūzikas skolas sniegtajam atbalstam, Mūzikas bibliotēkā var notikt topošo mākslinieku koncerti, kuru pieredze vēl neļauj īrēt koncertiem plašas telpas. Mūzikas bibliotēka sagatavo un piedāvā lekcijas un nodarbības par mūziku, piedalās pilsētas pasākumos: Bērnu un Pilsētas svētkos, organizē kopīgus pasākumus ar Jauniešu māju un Ventspils tehnikumu, piedāvā radošās pašizaugsmes vakarus pieaugušajiem.

    1. a

      Atbilde: Ventspils bibliotēka

      a, 20. decembris 2022 - 14:39

      Kā no mācību grāmatas. Diemžēl realitāte ir pavisam cita:):):):)

  3. Čikstiņciem Vecis

    Čikstiņciem Vecis, 20. decembris 2022 - 13:39

    Tur tak spēlē kaut kād nebaudām mūzik, vien vienīg štrunt. Bij 18. novembrī aizgājs tās šausms paklausīties. Būt Lapčēnok uzaicinājuš patriotisks gabals noziņģēt, ta varēt saprast. Savs orķestrs nav, bet mūziks skol it kā eksistē. Teijāters nav. Dīv/trīs pasākum pa mēnes. Atver Liepājs dzintar mājs lap. Tur pa decembr vien divznd plus pasākum, normāl rukā. Te tāds milzs un nav kas uzstājas – febrārī vispābā 2 pasākum. Kam tos Jūrs vārts vajag un ta vēl kaut kād koncertzāl? Kas ta mēs te, 200 tūkstoš pamatiedzīvotāj? Kurš didauriš plānoj šo vis? Sāk tak domāt ko un kam jūs būvē.

    1. Kurzemes filharmonija

      Atbilde: Čikstiņciem Vecis

      Kurzemes filharmonija, 23. decembris 2022 - 15:53

      Labdien! Novembrī koncertzālē “Latvija” notika grupas “Melo-M”, kamermūzikas, Valsts svētku, mūsdienu džeza trio “GoGo Penguin” (Lielbritānija) u.c. koncerti, kā arī skatuves mašinērijas apkope, kas nav apvienojama ar koncertu norisi. Teātra namā “Jūras vārti” bija divas profesionālo teātru izrādes un trīs koncerti. Decembrī koncertzālē “Latvija” notika komponista Raimonda Tigula, divi Lindas Leen un Ventspils bigbenda koncerti, Ziemassvētku koncerts ar Liepājas Simfonisko orķestri, ir plānoti divi Ziemassvētku koncerti ar Sonoru Vaici, Zigfrīdu Muktupāvelu, Uģi Rozi, un Vecgada koncerts. Uz visiem šiem koncertiem biļetes tika izpārdotas. Teātra namā “Jūras Vārti” notika gan Kantrī un šlāgermūzikas svētki, gan vairāki deju koncerti, padomāts arī par ģimenēm – divas muzikālas izrādes, un Ziemassvētku koncerts ar Ulda Marhileviča dziesmām. Nākošais 2023. gads (janvārī un februārī) sāksies ar muzikālām izrādēm, teātra izrādēm, kā arī ar grupas “Pērkons” un Liepājas Simfoniskā orķestra koncertu. Koncertzālē “Latvija” varēs baudīt gan Valsts Akadēmiskā kora “Latvija”, gan Zigmara Liepiņa un Mirdzas Zīveres, gan ģitārmūzikas koncertus. Ar piedāvājumu lūdzam iepazīties mūsu mājas lapās: http://www.koncertzalelatvija.lv un http://www.jurasvarti.lv

    2. Viesis

      Atbilde: Čikstiņciem Vecis

      Viesis, 27. decembris 2022 - 14:51

      Man tieši patika 18.novembra koncerts, un tagad novembrī un decembrī tur tik daudz koncerti un tādi forši, ka uz visiem nevarēja spēt aiziet.
      Uz nākamo gadu ar parādās ar vien jauni koncerti un izrādes. Tos jau nu tik plāno.

  4. Likvidēt nevajag

    Likvidēt nevajag, 20. decembris 2022 - 09:17

    Varbūt mūzikas bibliotēku vajadzētu pārcelt uz galvano bibliotēku. Tā varētu ieekonomēt izdevumus. Tas būtu prātīgi!

  5. Dream team !

    Dream team !, 19. decembris 2022 - 22:20

    Neizdodas atrast jaunu nodarbošanos ? Vai neizdodas tikt pie biļetēm uz pasākumiem ?

  6. Viesis

    Viesis, 19. decembris 2022 - 16:48

    Joprojām nav zināms kāpēc? Man jau likās, ka to diezgan skaidri pateica – jo netika nodrošināts repertuārs, ko vietējie atbalstītu ar biļešu pirkšanu uz pasākumu izpārdošanu. Un tā kā šobrīd visu resursu cenas ir kāpušas ir jānodrošina, ka repertuāru izpērk, lai atmaksātos un koncertzāle nestrādātu ar zaudējumiem.

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus saistītus ar dzīvi Ventspilī un mēs noteikti radīsim iespēju atbildēt.

Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture