Mācībstundu atcelšana?

Jautājums uzdots: Čikstiš 22. decembris

Tagad tā. Kā zināms ta naktī uz otrdien uznāc atkusns un visur bij lēds, varēj nosisties. Tajā dienā manam špičbukam skol atceļ, kad šis i 6 reiz pie mājs nokrits un vēl nez cik reizs nosvempies kamēr tics uz autobus un jau skolā zubrī maten. A ta viš man vakar no rīt sak, ka skol i atcelt dēļ laikapstākļiem. Kād tieš vakar(21.12.2022) bij laikapstākļ, lai bērn pilsētā nevarēt iet uz skol un uz pulciņ? Jūs tur vai nu linolej pīpo vai vienkārš dull palikuš?


2 comments

  1. Ventspils Izglītības pārvalde

    Ventspils Izglītības pārvalde, 22. decembris 2022 - 13:32

    Mācības skolās nav tikušas atceltas. Lēmums par 1 dienas attālināto mācību organizēšu tika pieņemts, lai nodrošinātos, ka neturpinās traumu gūšana, mērojot ceļu uz vai no skolas. 20. decembrī dažādas traumas guva gan skolēni, gan pedagogi. Lai gan laika apstākļi šodien uzlabojas, tomēr daudzviet lietus ietekmē blīvā sniega virsma joprojām ir bīstami slidena, tajā skaitā daudzdzīvokļu namu pagalmos.
    Piekrītam, ka arī 20. decembrī būtu bijis nepieciešams attālinātās mācības, tomēr reālo situāciju ar slidenajiem ceļiem un to bīstamo ietekmi varēja aptvert vien 20. decembra rīta stundās, kad liela daļa no skolēniem un viņu vecāki, kā arī pedagogi un cits skolu personāls jau bija devušies ceļā, un tad apziņot aptuveni 4000 skolēnus, kā arī viņu vecākiem sagatavoties bērnu atstāšanai mājās vairs nebija iespējams.
    Traumu gūšanas rezultātā atveseļošanās process var būt mēnešiem ilgs un sarežģīts, tamdēļ 1 dienu ilgas attālinātās mācības ir samērīgs līdzeklis situācijas nostabilizēšanai.

    1. Čikstiš

      Atbilde: Ventspils Izglītības pārvalde

      Čikstiš, 23. decembris 2022 - 12:27

      Paldies par atbild, ļot izsmeļos un puslīdz kaut kam var piekrist. Tātad. Tas, ka būs pamatīgs atkusns jau bij zināms vismaz nedēļ iepriekš, tas, ka Jūs nevarēj paredzēt risks, tam es netic, iekš mān izpratn tā i nolaidīb un bezatbildīb. Šī bij krīzs situācij un mēs redzēj cik novēlot Jūs uz to reaģēj. Tagad i jautājums par to, ko Jūs līdzīgā situācijā darīs turpmāk. Vai Jums i skaidrs kas būt jādar, lai Jūs jau laicīg varēt, piemēram, atcelt klātiens mācībs, nevis tad, kad viss i nokuss? To man puik prasīj. Tēt, kapē es svempās padsmit reizs, lai tikt uz skol un nākamā dienā, kad viss i nokuss man i attālināts mācībs? Man bij grūt atrast vārds, tapē šoreiz es vain novēl uz Jums.

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus saistītus ar dzīvi Ventspilī un mēs noteikti radīsim iespēju atbildēt.

Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture