Izglītojamie rod saulainu pieredzi Valensijā

1

Erasmus+ projektā Ventspils Tehnikuma seši izglītojamie, kuri apgūst kvalifikāciju “Elektrotehniķis” ar pavadošo pedagogu Albertu Kozlovu no 2022. gada 27. novembra līdz 13. decembrim devās mācību praksē Valensijā, Spānijā.

Ventspils Tehnikuma grupu E_2020 un E_2021 izglītojamie profesionālo mērķu vadīti devās pilnveidot savas iemaņas elektrotehnikas jomā uz Valensiju. Izglītojamie apguva jaunas prasmes un pilnveidoja savu profesionālo izaugsmi Erasmus+ projekta “Personu mobilitāte mācību nolūkos profesionālās izglītības sektorā” mobilitātē.

Izglītojamo pavadošā persona, kurš ir elektrotehnikas profesionālo mācību priekšmetu pedagogs, Alberts Kozlovs ir gandarīts par audzēkņu veikumu mobilitātes laikā, kā arī dalījās par mobilitātes laikā gūto kultūrvēsturisko pieredzi Valensijā.

Valensijā vecpilsēta ir iespaidīgu viduslaiku mūru ieskauta, viena no skaistākajām pilsētām visā Eiropā. 2000 gadus senās vēstures spozme joprojām ir iekapsulēta tādās žilbinošās celtnēs kā gigantiskajā Valensijas katedrālē un izcilajā La Lonja de la Seda de Valencia (tā ir iekļauta UNESCO pasaules mantojuma sarakstā).

Mākslas un zinātnes pilsēta – šeit var apskatīt aizraujošo Zinātņu muzeju, ļauties apbrīnam par milzīgo L’Hemisfèric IMAX kupolu.

Turia dārzi – sena upes gultne, kas pārvērsta milzu parkā. Pilsētas “zaļās upes” šķērso viduslaiku tilti, tur redzamas skriešanas takas, kafejnīcas, spēļu laukumi un strūklakas.

Mobilitātes dalībnieki apmeklēja Valensijas Bioparku.  Šajā parkā viss ir izkārtots tā, ka apmeklētājiem ir sajūta, ka viņi ir savvaļā, gandrīz tuvu dzīvniekiem, kas ir galvenā atšķirtība no līdzīgiem parkiem.  Starp viņiem nav stikla vai barjeras, tikai dīķi, klintis un augi.

Izglītojamo atsauksmes ir pozitīvas! Viņi atzinīgi novērtē gūto pieredzi un redzesloka paplašināšanu!

Ar iegūto pieredzi dalās izglītojamais Edgars Pētersons: “Man šī mobilitāte bija izdevusies, biju ļoti apmierināts ar pieredzi ko varēju iegūt praktizējoties Spānijā. Sākumā bija neliela valodas barjera, bet pēc laika jau varēja normāli komunicēt ar kolēģiem un saprast vienam otru kopā strādājot. Pilsēta bija ļoti skaista. Transports un orientēšanās pilsētā nesagādāja grūtībās un nebija liekas problēmas. Esmu priecīgs par pieredzi un šo iespēju, kas man tika dota.”

Izglītojamais Renats Gaļejevs stāsta par profesionālajiem ieguvumiem: “Prakse, kuru es ieguvu Spānija bija lieliska ar to, ka es varēju papildus saņemt jaunas zināšanas ne tikai savas profesijas jomā, bet arī par darba rutīnu citā valstī. Šī mobilitātes programma sniedza man labu iespaidu par to, kā cilvēki strādā. Man ļoti patika savstarpējas attiecības uzņēmumā starp priekšnieku un strādniekiem. Prakses gaitā ļoti iepatikās strādāt kopā ar savu darba kolēģi, kurš sniedza man padomus kā man ātrāk un efektīvāk pildīt dotos darbus. Patika tas, ka saņēmu jaunas zināšanas un uzlaboju to, ko jau māku. Ļoti lepojos ar to, ka biju viens no tiem kuriem paveicās iekļūt projektā un tāda brīnišķīgā valstī.”

Divu nedēļu laikā izglītojamie varēja daudz ko piedzīvot pirmo reizi. Kādam tā bija vēl nebijusi lidošanas pieredze, citam tā bija komunikācija spāņu valodā, kādu priecēja siltie laikapstākļi, bet vēl kādu pārsteidza praktizēšanās iespējas savā jomā!

Projekta “Personu mobilitāte mācību nolūkos profesionālās izglītības sektorā” Nr. 2021-1-LV01-KA121-VET-000010306 aktivitātes stiprinās Ventspils Tehnikuma kompetenci starptautisko prakšu organizēšanā, paplašina sadarbības iespējas izglītojamo apmācībā, papildina skolā iegūto prasmju lietošanas iespējas, veicina izglītojamo mācību sasniegumu rezultātus.


0 komentārs


Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture