“Zaļā misija” īstenojusi izglītojošas aktivitātes par klimatu un vidi

1

Ventspils Augsto tehnoloģiju parks (VATP) 2022. gadā sabiedrības informēšanas kampaņas “Zaļā misija” ietvaros īstenojis aktivitātes ar mērķi veicināt Ventspils un Ventspils novada iedzīvotāju izpratni par klimata pārmaiņām un vides jautājumiem. Iedzīvotājiem bija iespēja arī piedalīties aptaujā un uzzināt to, cik dabai draudzīgs ir viņu dzīvesveids.

Aptaujā piedalījās iedzīvotāji no Ventspils, Ventspils novada un citiem Latvijas reģioniem. Sabiedrības informēšanas kampaņas eksperte Līna Indriksone dalās: “Organizējot šo aptauju, bija iespēja uzzināt iedzīvotāju ikdienas paradumus. Rezultāti liecina, ka, lai gan 42% no aptaujātajiem ikdienā pārvietojas ar automašīnu ar iekšdedzes dzinēju, redzama arī pozitīvā puse – 39% aptaujāto ikdienā pārvietojas ar kājām, 8% – ar velosipēdu, bet 10% pārvietojas ar sabiedrisko transportu, kas nozīmē, ka 57% aptaujas dalībnieku izmanto dabai draudzīgu pārvietošanās līdzekli. Lai gan ar elektromobili šobrīd pārvietojas samērā mazs procents aptaujāto – tikai 1%, – ticam, ka skaitlis tuvāko gadu laikā ievērojami pieaugs”.

Iegūtie rezultāti uzrāda, ka 35% aptaujāto šķiro atkritumus, 53% šķiro tikai atsevišķus atkritumus, bet 12% atkritumus nešķiro vispār. Aptaujā piedalījās vairāk kā 150 iedzīvotāju dažādās vecuma grupās, tostarp 72% sieviešu un 26% vīriešu.

“Zaļā misija” komanda īstenojusi arī dažādas kampaņas aktivitātes, piemēram, laikā posmā no 2022. gada septembra līdz decembrim “Zaļā misija” ietvaros VATP Nākotnes klasē tika organizētas klimata nodarbības par tādām tēmām kā atkritumu šķirošana, energoefektivitāte, siltumnīcefekta gāzu avoti un to, kādu ietekmi uz cilvēku veselību atstāj klimata pārmaiņas. Kopumā tika organizētas vairāk kā 20 nodarbības, kurās piedalījās 444 Ventspils iedzīvotāji. Nodarbības plānots organizēt arī 2023. gadā, tāpēc aicinām sekot līdzi aktuālitātēm: “Zaļā misija” Facebook lapā.

Kampaņas īstenošanas komanda izveidojusi arī dažādus uzskatāmus materiālus, piemēram, videorullīšus par atkritumu šķirošanu Ventspilī un aprites ekonomikas pamatprincipiem, kā arī publikācijas par iepriekšminētajām tēmām, kuras iespējams apskatīt šeit: vatp.lv/projekti/piesarnoto-vietu-sanacija.

Aktivitāšu īstenošanas mērķis ir veicināt izpratni par iespējām, kas palīdzētu sabiedrībai uzlabot savus ikdienas paradumus un pievērsties veselīgākam dzīvesveidam. Sabiedrības informēšanas kampaņa “Zaļā misija” tiek ieviesta projekta “VPB/vēsturiski piesārņoto vietu sanācija” (projekta Nr. NFI/AK/04) ietvaros.


0 komentārs


Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture