Jautājums, kas uzdots laikrakstā “Ventas Balss”

Jautājums uzdots: Jautājums, kas uzdots laikrakstā "Ventas Balss" 10. janvāris

Kad man nomira suns, meklēju, kur viņu apglabāt. Suns nebija nekāds mazais, bet gan kaukāzietis. Zvanīju un vaicāju, vai pilsētā ir kāda dzīvnieku kapsēta? Izrādās – neesot. Pilsētā nav zemes, kur tādu ierīkot. Nācās suni apglabāt dārzā. Tad jau tagad cilvēkus arī var apglabāt kur pagadās! Ar ko gan suns ir sliktāks par cilvēku?


  • Ventspils valstspilsētas pašvaldība

    Atbilde: Ventspils valstspilsētas pašvaldība 10. janvāris

    Atbild Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes “Ventspils domes administrācija” Arhitektūras un pilsētbūvniecības nodaļa:
    Dzīvnieku kapsētu ierīkošana Ventspils valstspilsētas pašvaldības administratīvajā teritorijā nav iespējama teritorijā esošo augsto gruntsūdeņu dēļ. Šobrīd mirušo dzīvnieku saimniekiem ir iespēja griezties uzņēmumā SIA „D.A. & Co” (tālr. 63622309), ar kuru Pašvaldībai ir noslēgts līgums, kurš nodarbojas ar mirušo dzīvnieku savākšanu Ventspils valstspilsētas administratīvās teritorijas robežās un organizē to nogādāšanu kremēšanai. Pakalpojums tiek sniegts par maksu.
    Papildus informējam, ka atbilstoši Pārtikas un veterinārā dienesta publicētai informācijai, šobrīd visā Latvijas teritorijā oficiāli darbojas tikai četras dzīvnieku kapsētas, kurās likumīgi ir iespējams apglabāt lolojumdzīvniekus. Tuvākā no tām ir kapsēta “Citi medību lauki”, kas atrodas Babītes novada, Rīgas – Liepājas šoseja 2. km.

1 comment

  1. ku-kū

    ku-kū, 13. janvāris 2023 - 11:56

    ja naudiņas nav vari nokūpināt un pārdot !

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus saistītus ar dzīvi Ventspilī un mēs noteikti radīsim iespēju atbildēt.

Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture