Pilsētas publiskās tualetes

Jautājums uzdots: Pilsētas publiskās tualetes 01. februāris

Domes priekšsēdētājs Jānis Vītoliņš savā 31.01.2023 pilsētas aktualitāšu apskatā informēja par to, ka Ventspils Komunālā pārvalde ir pieņēmusi lēmumu daļu maksas publisko tualešu pārveidot par bezmaksas, kā arī atlikušās maksas tualetēs nodrošināt iespēju norēķināties ar bezskaidro naudu.

Ar lielu gandarījumu uzņēmu šo ziņu, jo šādu ierosinājumu es izteicu Ventspils portālā jau iepriekšējās vasarās. Priecājos, ka pilsētas iedzīvotāju un viesu ierosinājumi tiek uzklausīti un ņemti vērā. Šis lēmums ievērojami vienkāršos pilsētas baudīšanu kopā ar maziem bērniem.

Kad varētu gaidīt šo izmaiņu ieviešanu dzīvē?

Paldies Jums!
Roberts


5 comments

  1. Ventspils Komunālā pārvalde

    Ventspils Komunālā pārvalde, 02. februāris 2023 - 14:39

    Šobrīd tiek pārtaisītas tās automātiskās tualetes, kurās turpmāk būs bezmaksas ieeja. Lai atvērtu ieejas durvis, monētas iemešanas vietā tiks uzstādīta poga, kas nodrošinās ne tikai durvju atvēšanas iespēju, bet arī visas automātikas cikla iedarbināšanu, tādēļ ir nepieciešams veikt speciālu programmēšanu, lai strādātu visas funkcijas, kas saistītas ar tualetes automātisko uzkopšanu un mazgāšanu. Šobrīd šāda sistēma jau ir ieviesta Reņķa dārzā, pakāpeniski ieviešot Jūrmalas parkā, pie galvenās ieejas pludmalē, kā arī Pārventas Mežaparkā.
    Bezskaidras naudas norēķinu ieviešana automātiskajās tualetēs Dzirnavu laukumā, Ostas ielā, Dienvidu molā un Loču ielas stāvlaukumā prasīs nedaudz ilgāku laiku, jo tām ir jābūt atbilstoši sertificētām iekārtām, kas ir spēkā atbilstoši normatīvajiem aktiem, turklāt šī aparatūra ir jāievieto tualešu telpās, lai to saslēgtu ar atbilstošo programmatūru. Jāsaprot arī tas, ka šāda norēķinu sistēma prasa iespēju pieslēgties interneta tīklam, lai veiktu regulāru datu pārraidi, tādēļ būs nepieciešama arī ikmēneša apkalpošana un tas ievērojami sadārdzinās tualešu uzturēšanu. Plānots, ka šādas aparatūras uzstādīšana varētu tikt veikta šī gada pavasarī – martā vai aprīlī.

    1. Kukurūza

      Atbilde: Ventspils Komunālā pārvalde

      Kukurūza, 02. februāris 2023 - 15:44

      Tad izlasot jūsu atbildi, liekas, ka lētāk būtu bijis šīs sistēmas neieviest un arī pārtaisīt šīs tualetes kā bezmaksas!
      Jo sanāk, ka tur, kur varētu nopelnīt, jūs atstāsiet maksas tualetes, bet kur mazāk, tur bezmaksas

      1. !

        Atbilde: Kukurūza

        !, 03. februāris 2023 - 13:42

        Lai publiskās labierīcības uzturētu kārtībā, tīrībā un lai tās būtu normālas, lai arī ar bērnu var tajās ieiet – tas prasa līdzekļus. Un manā skatījumā ir ļoti pieņemami, ja par labierīcībām ir jāmaksā, tad, ja tās tiek uzturētas tīras, kā tas ir šajās automātiskajās, kuras pēc katra apmeklētāja pašas iztīrās.

        1. Kukurūza

          Atbilde: !

          Kukurūza, 04. februāris 2023 - 11:16

          Arī par maksu, brīžam tualetes nav tīras. Bet tur jau nav vainojams uzņēmums, bet gan paši cilvēki.
          Arī pēc pārtaisīšanas par bezmaksas, tualetes pēc katra apmeklētāja izmazgāsies. Lūdzu, lasam tekstu!

      2. Ventspils Komunālā pārvalde

        Atbilde: Kukurūza

        Ventspils Komunālā pārvalde, 06. februāris 2023 - 10:10

        Publisko automātisko tualešu apkalpošana gadā izmaksā ap 50’000 EUR, tādēļ daļēji tiek atstātas maksas tualetes, lai vismaz daļa no šīm investīcijām atmaksātos.

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus saistītus ar dzīvi Ventspilī un mēs noteikti radīsim iespēju atbildēt.

Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture