3+ ģimenes

Jautājums uzdots: Ventspils mazuļiem draudzīga, bet vai daudzbērnu ģimenēm draudzīga? 01. februāris

Kur var iepazīties, kādas iespējas saņemt atlaides, pabalstus no pašvaldības 3+ģimenes. Itkā draudzīga pilsēta mazuļiem, bet kā ar mazuļiem no daudzbērnu ģimenēm, kuras nav maznodrošinātas!? Piemēram, atlaides par ēdināšanu pirmsskolā, cik zināms, šobrīd palielināta atlaide tikai, ja ģimenes ietilpst maznodrošināto statusā!


  • Ventspils valstspilsētas pašvaldība

    Atbilde: Ventspils valstspilsētas pašvaldība 03. februāris

    Atbild Ventspils Sociālais dienests:
    3+ Ģimenes karte ir Sabiedrības integrācijas fonda īstenota atbalsta programma daudzbērnu ģimenēm, kuras aprūpē trīs un vairāk bērnus vecumā līdz astoņpadsmit gadiem, kā arī pilngadīgas personas, kuras nav sasniegušas 24 gadu vecumu, ja tās iegūst vispārējo, profesionālo vai augstāko izglītību un ģimenēm, kuras aprūpē bērnu ar invaliditāti vai pilngadīgu personu, kura nav sasniegusi 24 gadu vecumu un kurai noteikta I vai II grupas invaliditāte. Šīs apliecības īpašniekiem ir iespēja saņemt atlaides, izmantojot pakalpojumus, kurus piedāvā valsts un privātie uzņēmumi Latvijā.
    Ventspils pašvaldība kā prioritāti ir noteikusi atbalstu, t.sk. ēdināšanu izglītības iestādēs, mazaizsargātajām (trūcīgām un maznodrošinātām mājsaimniecībām) iedzīvotāju grupām, kurām tas ir visvairāk nepieciešams, nešķirojot bērnu skaitu ģimenē.

3 comments

  1. Agrāk

    Agrāk, 03. februāris 2023 - 12:39

    Agrāk gan bija atlaides par ēdināšanu pirmsskolā! Skolā atlaides ir, bērnu dārzos nav! Skumji!

    1. !

      Atbilde: Agrāk

      !, 03. februāris 2023 - 13:46

      Ja ir tā, ka pašvaldībā visas problēmas atrisinātas un jādomā kur naudu likt – tad piekrītu šādam dalījumam, tomēr man liekas prātīgāk brīvpusdienas piešķirt tiem, kam to vajag. Ir ģimenes, kurās aug viens vai divi bērni, bet ģimene ir nonākusi finansiālās grūtībās un viņiem šāds atbalsts noderētu, un ir ģimene ar trim vai pat 4 bērniem, kuriem finansiāli klājas ļoti labi. Nu kādēļ mana nodokļu nauda būtu jāpiešķir tur, kur tā nav nepieciešama. Labāk tomēr ir primāri dot tiem, kam vajag!

  2. !

    !, 02. februāris 2023 - 14:14

    3+ ģimenes jau ir valsts programma. Ģimenei draudzīga pilsēta ir pašvaldības programma, kas atbalsta ģimenes ar bērniem vispār, nevis tieši īpaši ģimenes ar trim un vairāk bērniem. nevajag visu mest vienā katlā.

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus saistītus ar dzīvi Ventspilī un mēs noteikti radīsim iespēju atbildēt.

Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture