Baseins

Jautājums uzdots: Janka 10. februāris

Ventas balsi ir raksts pat jauno veloparka izbūvi https://www.ventasbalss.lv/zinas/vide/47743-renka-darza-plano-veloparka-buvniecibu?fbclid=IwAR1n0Umr3SwZ376kW_qdcytUs7T7rX39yETumXkV1CHk4hc4YTwHLHRkQrU

Jautajums par baseinu. Eju peldēt regulāri un baseins ir pārpildīts. It īpaši vakaros. Daudz bērnu nodarbību gan skolas gan pulciņš. Kad būs baseins jauns?


13 komentārs

  1. OC Ventspils

    OC Ventspils, 13. februāris 2023 - 16:06

    Ar Ventspils pilsētas pašvaldības atbalstu šobrīd jaunā peldbaseina projekts ir izstrādāts minimālā sastāvā. Projekta tālāka virzība ir atkarīga no turpmākām iespējām nepieciešamā finansējuma piesaistē.
    2019.gadā LR Izglītības un zinātnes ministrija vienpusēji atkāpās no līguma ar Ventspils pilsētas pašvaldību par sporta infrastruktūras attīstības projektu īstenošanu, kur bija paredzēts finansējums arī peldbaseina projekta izstrādei. Ar aicinājumu nepiešķirt līdzekļus jauna peldbaseina būvniecībai Ventspilī Saeimā bija vērsušies Ventspils pašvaldības opozīcijas deputāti A.Landmanis un Ģ.Kristovskis.
    Jauna 50 m peldbaseina projekts pirms vairākiem gadiem kļuva par Ventspils pašvaldības nozīmīgāko sporta attīstības prioritāti. Jauna peldbaseina plānošana Ventspilī notika sadarbībā ar Latvijas Peldēšanas federāciju un federācija aktīvi pauda savu atbalstu šī projekta realizēšanai. Šobrīd Latvijā ir tikai trīs 50 m peldbaseini, un tie visi atrodas Rīgā.

    1. Viesis

      Atbilde: OC Ventspils

      Viesis, 25. februāris 2023 - 11:57

      Šo atbildi jau dzirdēju. Ko vēlāk pašvaldība izdarīja? Un konkrēts jautājums – VAI PAŠVALDĪBA PLĀNO CELT JAUNO BASEINU, jo vecais jau izsmela sevi?

      1. OC Ventspils

        Atbilde: Viesis

        OC Ventspils, 27. februāris 2023 - 12:01

        Kā jau iepriekš esam minējuši, šobrīd ir izstrādāts jaunā peldbaseina projekts. Lai projektu varētu realizēt, nepieciešams piesaistīt finansējumu.

        1. Viesis

          Atbilde: OC Ventspils

          Viesis, 27. februāris 2023 - 21:49

          Vai Jūs strādājat pie tās piesaistes? Kādā stadijā esat? Jau pagāja daudz laika!!!!

  2. Liene

    Liene, 13. februāris 2023 - 14:14

    Tāpēc, ka ir jāpelna, lai šādu infrastruktūru uzturētu- tas prasa lielas izmaksas. Tādēļ tiek vērtēts kā un pie kādiem apstākļiem ir izdevīgu kaut ko uzturēt.

  3. Es

    Es, 11. februāris 2023 - 12:31

    Var iet uz jūru peldēt!

  4. Arī gribu peldēt

    Arī gribu peldēt, 10. februāris 2023 - 19:44

    Es, savukārt, gribu uz mazo baseinu. Bet maksāt par individuāli apmeklējumu nevaru. Kāpēc mazais baseins nav pieejams publiskajam apmeklējumam?

    1. OC Ventspils

      Atbilde: Arī gribu peldēt

      OC Ventspils, 13. februāris 2023 - 16:07

      Ūdens piedzīvojumu parka mazajā peldbaseinā regulāri notiek peldētapmācību nodarbības, ūdens aerobika, kā arī nodarbības vecākiem ar bērniem. Mazo baseinu nodarbībām aktīvi izmanto gan pilsētas, gan novada izglītības iestādes.
      Individuālajiem apmeklētājiem tiek piedāvāta iespēja apmeklēt Ūdens atrakciju un SPA kompleksu, kurā ir gan 1,6 m dziļš baseins, gan arī siltais baseins ar pretstraumes masāžu un ūdens kaskādi, kā arī pirtis un saunas.

      1. Màmiña

        Atbilde: OC Ventspils

        Màmiña, 15. februāris 2023 - 12:54

        Es arī gribu pasūdzēties par mazo baseinu un par nodarbībàm- grūtniecēm, ka ir tikai jaunais Rehabilitācijas centrs, kurš piedāvā fizioterapijas nodarbîbu grūtniecei, un tā pati tikai vienu reizi nedēļā …un vairāk nodarbību Ventspilī nav…Ļoti žēl par mazā baseina apmeklētību, ka tādas iespējas nav, jo baseins grūtniecei ļoti palīdz! Savukārt lielajā baseinā nav ko darīt! Samaksāšu, nopeldēšu turp un atpakaļ un jau nebūs spēka, būs jāiet laukā! Labs bizness! Vai tomēr ir tāda iespēja izskatīt to ka varētu apmeklēt mazo baseinu arī tiem cilvēkiem, kas to vēlās? Jo pieredze rāda, ka grūtnieces labprāt apmeklētu, kā arī kad varèja apmeklēt, gados vecāki cilvēki arī intensīvi apmeklēja mazo baseinu!

        1. Gatis

          Atbilde: Màmiña

          Gatis, 15. februāris 2023 - 14:11

          Vai tad Ventiņos ir tikai lielais un mazais baseins?? Vai ta akvaparkā nav arī siltais baseins un vēl tas lielais viļņu un burbuļu vannas? Tur tak grūtās sievietes arī var droši peldēt.

          1. Māmiņa

            Atbilde: Gatis

            Māmiņa, 15. februāris 2023 - 14:18

            Var, bet redzējāt cenas! Un ja piemēram es negribu iet uz 2vām stundām!? Kāpēc jāmaksā lielo naudu par atrakciju un spa! Un šeit atkal jau runa par to ka šogad apvienojuši cenu un apmeklētību – atrakcijas +spa, nevar vairāk samaksāt tikai par atrakciju zonu…bez spa…

          2. ?

            Atbilde: Māmiņa

            ?, 16. februāris 2023 - 13:32

            Nu diemžēl ir tā, ka šo noteikumu maiņu nācās veikt apmeklētāju krāpšanās dēļ! Tad kad apmeklētāji būs godīgi, tad arī varēs cerēt uz citu cenu politiku.
            Un arī topošajai māmiņai – jā, baseins ir izcils īpaši grūtniecības laikā, bet tas ir pakalpojums, kas kaut ko maksā. Izmaksas pakalpojuma nodrošināšanai ir tādas, kādas ir.
            Vai par ārsta vizītes vai sonogrāfijas izmaksām arī ārstam sūtat šādas sūdzības?

        2. OC Ventspils

          Atbilde: Màmiña

          OC Ventspils, 15. februāris 2023 - 16:18

          Nodarbības grūtniecēm Ūdens piedzīvojumu parka mazajā baseinā notiek, un tās organizē trenere Ieva Kārše. Nodarbības ir pieejamas atkarībā no pieprasījuma, iepriekš piesakoties pie treneres pa tālr. 28287338.
          Kā alternatīvu variantu piedāvājam apmeklēt Ūdens atrakciju un SPA kompleksu, kur ir dažādi baseini un burbuļvannas ar ērtu iekāpšanu tajos. Ūdens atrakciju un SPA kompleksa 2 stundu apmeklējums darba dienās, norēķinoties ar Ventiem, izmaksā tikai 6,00 eiro.

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus saistītus ar dzīvi Ventspilī un mēs noteikti radīsim iespēju atbildēt.

Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture