Viena no mums – Poļina Ševčenko

1

Izvēlēties, kur studēt, ir liels izaicinājums daudziem vidusskolēniem. Arī Poļinai 2022. gadā bija jāveic sava izvelē, taču viņa jau 12. klasē zināja un mērķtiecīgi gatavojās, lai uzsāktu studijas bakalaura studiju programmā “Starpkultūru komunikācija”. Pirmais semestris jau ir noslēdzies un viņa jau ir pilnībā iejutusies Ventspils Augstskolā un studiju procesā, kuru viņa spēj apvienot arī ar citām brīvā laikā aktivitātēm un pat darbu. Poļina labprāt dalās savā pieredzē par to, kā viņai ir veicies līdz šim.

Pastāsti mazliet par sevi.

Mani sauc Poļina, man ir 18 gadi un esmu no Rīgas, kur apmeklēju Rīgas Baleta skolu un absolvēju Rīgas Puškina liceju. Šobrīd esmu 1. kursa studente bakalaura studiju programmā “Starpkultūru komunikācija”. Brīvajā laikā es dejoju, kā arī nodarbojos ar sociālo tīklu satura veidošanu.

Kā izdarīji savu izvēli? Kā nonāci Ventspils Augstskolā?

Doma studēt Ventspils Augstskolā man radās jau 12. klases sākumā – mani ļoti ieinteresēja programma “Starpkultūru komunikācija”. Sākumā nezināju vai izdosies iegūt budžeta vietu, taču cītīgi gatavojos un man izdevās.

Pastāsti nedaudz par dzīvi Ventspils Augstskolā?

Studijas ir ļoti interesantas. Man patīk, ka es varu apvienot studijas ar maniem hobijiem un darbu. Studiju laikā esmu iepazinusies ar daudziem mērķtiecīgiem jauniešiem ar kuriem pavadu daudz laika kopā.

Kas Tevi visvairāk patīk Ventspils Augstskolā?

Visvairāk Ventspils Augstkolā man patīk pavadīt laiku bibliotēkā un mācīties klusumā pēc lekcijām. Tas palīdz man koncentrēties un izdarīt vairāk. Kā arī tas, ka dienesta viesnīca ir vienā ēkā ar augstskolu ir lieliski. No rītiem varu ilgāk pagulēt un pat tad, ja sanāk nogulēt visus modinātājus, varu paspēt uz lekcijām. 🙂

Atmiņā ir palikusi arī ekskursija, kurā devāmies lekciju laikā. Tas bija lielisks piedzīvojums!

Pirmais semestris jau nozlēdzies, kādi ir bijuši tavi lielākie ieguvumi līdz šim?

Esmu ieguvusi jaunus draugus, kā arī iejutusies studentijā. Man vairs nav bail no eksāmeniem un noteikti ir vērts pieminēt, ka manas komunikācijas prasmes tagad ir uzlabojušās.

Vai ir kas tāds, ko esi apņēmusies īstenot 2023. gadā?

2. kursā es vēlos doties ERASMUS+ mobiltātē, tāpēc tagad cītīgi studēšu un gatavošos doties uz citu valsti, lai gūtu jaunu pieredzi!

Ko novēli studentiem, kuri tikai plāno uzsākt studijas Ventspils Augstskolā?

Es gribētu novelēt visiem skolēniem apdomāt, kurā tieši fakultātē jūs vēlaties studēt un kas jums interesē. Protams, ļoti atbildīgi gatavojieties centralizētajiem eksāmeniem un piedalieties dažādos pasākumos, kuri var sniegt jums papildus punktus iestāšanas procesā. Jums viss izdosies! Cerams tiksimies 1. septembrī 🙂


0 komentārs


Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture