Veic grozījumus lēmumā par aizņēmumu projekta “Deinstitucionalizācijas pasākumu īstenošana Ventspils pilsētas pašvaldībā” realizēšanai

1

Ceturtdien, 16. februārī, Ventspils valstspilsētas pašvaldības dome nolēma veikt grozījumus 2022. gada 5. maija lēmumā Nr.67 “Par aizņēmumu projekta “Deinstitucionalizācijas pasākumu īstenošana Ventspils pilsētas pašvaldībā” realizācijai”.

Projekta ietvaros 2021. gadā tika izveidots dienas aprūpes centrs pilngadīgām personām ar garīga rakstura traucējumiem un bērniem ar funkcionāliem traucējumiem Kuldīgas ielā 4, Ventspilī, kas nodots bezatlīdzības lietošanā nodibinājumam “Atbalsta centrs ģimenēm un bērniem ar īpašām vajadzībām “Cimdiņš”. Šobrīd norit darbs pie ģimeniskai videi pietuvināta pakalpojuma sniegšanas vietas izveides 12 ārpusģimenes aprūpē esošiem bērniem Skroderu ielā 13 un 13A, Ventspilī.

Lai gan projekta īstenošanai 2022. gadā tika plānots no Valsts kases uz 10 gadiem piesaistīt aizņēmumu 497 tūkst. EUR apmērā, izņemtais aizņēmums sasniedza 123 tūkst. EUR. Ņemot vērā, ka projekta realizācijas ietvaros vēl noris aktīvs darbs, 2022. gadā neizņemtais aizņēmuma apjoms būs nepieciešams un ir pārceļams uz 2023. gadu.

Projekts “Deinstitucionalizācijas pasākumu īstenošana Ventspils pilsētas pašvaldībā” tiek realizēts piesaistot Eiropas Reģionālā attīstības fonda finansējumu 866 tūkst. EUR apmērā, kas ir 85% no kopējām projekta attiecināmajām izmaksām. Nepieciešamo līdzfinansējumu nodrošina Ventspils valstspilsētas pašvaldība.


0 komentārs


Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture