Ēdināšana bērnudārzos.

Jautājums uzdots: 17. februāris

No drošiem infromatīviem avotiem ir saņemta informācija par ēdināšanas pakalpojuma reorganizāciju bērnudārzos. Vēlētos saņemt atklātu un pamatotu informāciju. 1)Vai tiek plānots bērnu ēdināšanu pārņemt firmām, kas ēdienu uz bērnudārzu piegādās?
2) Vai tā rezultātā tiks atlaisti bērnudārza virtuves darbinieki?
3) Vai tiešām pilsētā, kura reklāmās vienmēr atsaucas kā “bērnam draudzīga pilsēta”, vairs nav aktuāli pašu mazāko ventspilnieku labbūtība – svaigs, silts, kvalitatīvs ēdiens?
Protams Jūs atsauksieties uz to, ka firmas to nodrošinās, bet, zinot atsauksmes interneta vidē par citu pilsētu atsaucēm, komentāriem, pārsvarā tie ir negatīvi. Lūdzu vēlētos saņemt uz šiem aktuālajiem jautājumiem atbildes.


5 comments

  1. arī Mamma

    arī Mamma, 10. maijs 2024 - 11:48

    Vispār jau mēs Latvijā šajā jautājumā esam diezgan izlutināti un kaprīzi :0)

    Eiropā ne tikai uz bērnu dārzu, bet arī uz skolu katrs nāk ar savu “pusdienu kastīti”, bet nenoliedzmi – tas mums vecākiem ir liels ieguvums rūpēs par bērniem, ja viņi pusdienās saņem siltu un kvalitatīvu ēdienu. Paldies, ka šajā jautājumā vēl nesteidzamies pārņemt ārzemju praksi.

  2. Ventspils Izglītības pārvalde

    Ventspils Izglītības pārvalde, 20. februāris 2023 - 12:15

    Varam apstiprināt, ka pašvaldībā vērtēs iespēju ēdināšanas nodrošināšanu Ventspils pirmsskolas izglītības iestādēs organizēt kā ārpakalpojumu tāpat kā tas jau daudzus gadus tiek organizēts skolās. Šobrīd nekāds lēmums šajā jautājumā nav pieņemts.

    Ēdiens tiek sagatavots uz vietas izglītības iestādes telpās atbilstoši Ministru kabineta noteikumos noteiktajām normām, ēdiens ir svaigs, silts un kvalitatīvs, izglītības iestādes mediķim stingri sekojot līdzi šādu noteikumu izpildei. Šādu prasību izpilde ir vienāda visās izglītības iestādēs, kur bērniem nodrošina ēdināšanu, gan šobrīd, gan arī nākotnē neatkarīgi no ēdināšanas pakalpojuma sniedzēja.
    Izglītības iestādēs primārais uzdevums ir nodrošināt kvalitatīvus izglītības pakalpojumus, savukārt dažādus saistītos pakalpojumus efektīvi var nodrošināt ārpakalpojumu sniedzēji.

    1. Ss

      Atbilde: Ventspils Izglītības pārvalde

      Ss, 20. februāris 2023 - 15:56

      Bet, ja nākotnē tas notiks un dārziņu ēdināšanu pārņems firmas, kā skolās, kas notiks ar darbiniekiem, kuri tur strādā, vai tie tiks atlaisti??

      1. Viesis

        Atbilde: Ss

        Viesis, 21. februāris 2023 - 15:43

        Tas ēdiens jau būs tā pat jāgatavo kādam, darbinieki jau būs vajadzīgi.

  3. ???

    ???, 20. februāris 2023 - 11:39

    Kāpēc šos jautājumus neuzdod drošajiem avotiem , bet portālā? Ja jau avoti tik droši un zinoši, tad jau būtu arī atbilde, ne tā?

    Vai vienkārši ir saklausītas kādas sētas klačiņas un tagad gribas pašūmēties?

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus saistītus ar dzīvi Ventspilī un mēs noteikti radīsim iespēju atbildēt.

Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture