Jaunais skeitparks

Jautājums uzdots: Kristers 17. februāris

Šis nebūs jautājums, nezinu kur uzrakstīt atsauksmi, tāpēc izdarīšu to te. Gribēju pateikt milzīgu lielu paldies tām iestādēm, kuras tagad plāno iekštelpu skeitparku! Man personīgi tas nozīmē ļoti daudz, un ir milzīgs bonuss šai pilsētai. Kad biju jaunāks regulāri gāju uz āra skeitparku, ļoti aktīvi nodarbojos ar sportu un regulāri piedalījos tur sacensībās, kas deva iespēju pārstāvēt Ventspili arī citās pilsētās. Protams gāja laiks un gadi, ar to vairs nenodarbojos. Tagad, kad ir savi bērni, atsākām kopā braukt ar velo, un protams ļoti gribas atkal atsākt iet uz skeitparku. Vasarā to daru ārējā, bet sliktos laikapstākļos un ziemā gribas iekštelpās. Nebiju baigi sekojis līdzi aktualitātēm bet vienu dienu pamanīju uzrakstu uz vārtiem, ka pie 2.vsk ir bmx trase. Iebraucu skatīties kas tur ir, varbūt ir kāds kas varētu izstāstīt vai tā trase ir publiska, un ir iespēja pa samaksu braukt ar bmx. Tā vietā mani sagaidīja nepatīkama saskarsme ar kādu skolas pārstāvi – skolotāja vai dežurante, nezinu, bet pārmeta ka šeit nevar braukt, ārā nelaidīs no teritorijas un nekavējoties sauks policiju. Ļoti nepatīkami pārsteigti par šādu attieksmi, kur neko pat nebijām izdarījuši, paskaidrojām ka nezinājām ka šeit nevar braukt, un mūsu mērķis bija tikai uzzināt, kas tā pa trasi un neko vairāk. Protams vīlušies aizdevās prom, un cerējām, ka kādreiz pašvaldība varētu ko tādu izbūvēt, lai nav jābrauc uz Rīgas iekštelpu arēnām.
Tāpēc gribēju pateikt milzīgu PALDIES pašvaldībai par šādu ieguldījumu, ļoti ceru, ka projekts izdosies lai var arī savus bērnus turpināt attīstīt šajā sporta veidā. Un super lielais paldies par topoši veloparku reņķenē, tā būs lieliska vieta kur maniem bērniem sākt šos treniņus, un mums pieaugušajiem – interesantākai izklaidei ar velo.
Liels, liels, liels paldies!! Lūdzu nepieviliet mūs, jo šie plānotie projekti ir patiesi vajadzīgi pilsētai!!


3 comments

  1. Vecāks

    Vecāks, 21. februāris 2023 - 12:02

    Arī es esmu ļoti pateicīga par slēgtā skeitparka un Reņķa dārza projektu, jo arī mans bērns nodarbojās ar ekstrēmo sportu. Un vecākiem ir jābūt tikai priecīgiem, ka bērni savu brīvo laiku aizpilda ar sportu. LIELS PALDIES pašvaldībai un lai TOP!!!

  2. Andris

    Andris, 18. februāris 2023 - 14:16

    Manuprāt nepārdomāti, sasteigti projekti.
    Ļoti žēl, ka tiek domāts tikai par šauru cilēka loka intresēm. Ir saskatāmas lobija pazīmes.
    Kā var tik īsā laika perioda paredzēt būvēt divas tik dārgas būves, kas ir tendētas uz vienu sporta veidu. Ņemot vērā, ka šiem sporta veidiem esošā infrastruktūra pilsētā nav tā sliktākā.
    Par Reņķa dārza velo trasi, ideja ir laba, bet parkā, lielā skaistā parkā?

    Vai šeit nevajdzētu atbildīgajiem cilvēkiem (domē) izskatīt cilvēku atbilstību un kompetenci amtam, kuri ir pieņēmuši šādu lēmumu.
    Blakus pāri ielai ir brīva teritorija, kur šo ideju var īstenot, neaizskarot pārējo pilsētas iedzīvotāju intreses.
    Kurš virza šīs ātrās idejas pilsētas domē?

    Jautājums pilsētas atbildīgajiem arhitektiem, cik Jūsuprāt ir pamatota šādas idejas realizācija tika ainaviski skaistā parkā?

    Cilvēki Reņķa dārzā nāk izbaudīt mieru, putnu dziesmas. Nesaku sliktu par visiem jauniešiem, bet kāds miers būs Reņķa dārzā, ja tur joņos jaunieši ar velospiēdiem un iespējams skaļi klausīsies mūziku, komunicēs izmantojot lamuvārdus. Tas lielākai daļai iedzīvotāju nebūs pa prātam, kuri nāk atpūsties uz parku.

    Par topošo skeitparku. Iekštelpu volejobla laukums ir apsveicam ideja. Cik pamatota ir ideja par iekštelpu skeitparku, vai cilvēki kuri virza šo ideja ir veikuši izpēti, cik rentabli būs uzturēt šādu būvi tikai priekš dažiem cilvēkiem? Vai labāk nebūtu apsvērt izdeju, par vietu, kur atpūsties var arī meitenes un zēni, piemēram batutu parks?

    1. Liene

      Atbilde: Andris

      Liene, 20. februāris 2023 - 12:10

      Kāpēc sasteigti projekti? Par tiem runā jau gadiem..
      Un šaurs loks, daži cilvēki – atļaušos nepiekrist. Jā, protams, nav absolūtais pilsētas vairākums, bet tā ir aktīva pilsētas iedzīvotāju daļa. Un aktīvā daļa ir jāatbalsta, ja gribam lai pie mums kas notiek!
      Šāda infrastruktūra piesaista ar vien jaunus cilvēkus, tā varētu palīdzēt piesaistīt jaunus iedzīvotājus, kas šeit tad arī strādātu, maksātu nodokļus. Būtu dzīvība, kustība. Vai tad tas nav tas, ko vēlamies?

      Un tas, ka cilvēki Reņķa dārzā dodas izbaudīt mieru un putnu dziesmas -tas jau nemainīsies. Tā ir velo trase, ne moto trase.

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus saistītus ar dzīvi Ventspilī un mēs noteikti radīsim iespēju atbildēt.

Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture