Sportistes no Honkongas trenējas Ventspilī

1

Olimpiskajā centrā “Ventspils” vairāk kā divu nedēļu garumā, no 5.līdz 21. februārim, trenējas divas vingrotājas no Ķīnas – Wong Hiu Ying Angel un Chan Cheuk Lam. Abas sportistes Ventspilī ieradušās, lai treiņnometnē pilnveidotu un uzlabotu savas prasmes, gatavojoties pasaules kausa posmiem, kas nodrošina kvalifikāciju pasaules čempionātam. Sportistes no Ķīnas specializējas vingrojumos uz baļķa un brīvajās kustībās.

Sportistes Latvijā viesojas pirmo reizi un Ventspilī nonākušas pateicoties sporta skolas “Spars” trenerei Nadeždai Seilei, kura pēc ķīniešu lūguma uzņēmusies sportistu trenēšanu. Nadeždas Seiles vadībā abas ķīnietes trenējas kopā ar Ventspils sportisti Annu Graudu – Groti, kurai pēc Latvijas Vingrošanas federācijas lēmuma piešķirta vienīgā ceļazīme uz 2. Pasaules junioru čempionātu, kas norisināsies 2023. gadā, no 25. līdz 31. martam, Turcijas pilsētā Antālijā. Savukārt, tuvākie pasaules kausa posmi, kuriem Ventspilī gatavojas vingrotājas, norisināsies Kotbusā, Vācijā, Dohā, Katarā, un Baku, Azerbaidžānā.

Treniņiem sportistes no Honkongas ik dienas izmanto Olimpiskā centra “Ventspils” vingrošanas zāli, bet četras reizes nedēļā trenējas arī atlētiskās vingrošanas zālē. Treneres Seiles pavadībā sportistes iepzinušas arī Ventspils pilsētu, apmeklējušas pludmali un izbaudījušas atpūtu Ūdens piedzīvojumu parkā. Sarunā ķīnietes atzīst, ka Ventspils viņām ļoti patīk, izsaka pateicību trenerei par sirsnīgo uzņemšanu un atbalstu, kā arī apgalvo, ka labprāt Ventspilī un Latvijā paviesotos atkārtoti. Ķīnas sportistes piedalījās arī Ventspils sporta skolas “Spars” atklātajā čempionātā sporta vingrošanā, kas norisinājās 17.februārī.

Trenere zina stāstīt, ka nopelniem bagātākās sportistes Wong Hiu Ying Angel vārdā nosaukts jauns, viņas radīts un izpildīts, vingrošanas elements, tādējādi viņas vārdu ierakstot vingrošanas vēsturē. Sportistes labākie sasniegumi ir atbalsta lēcienos un pagājušajā gadā vina ieguvusi arī bronzas medaļu Pasaules čempionāta kvalifikācijas posmā Dohā.


0 komentārs


Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture