Skolēniem būs jauna veida mēnešbiļete

1

No 2023. gada 2. marta Ventspils sabiedriskajā transportā skolēniem būs pieejama jauna veida mēnešbiļete, kas ievērojami uzlabos sabiedriskā transporta pieejamību. Jaunas atlaides pašvaldība piešķīrusi arī pirmskolas vecuma bērniem līdz 7 gadiem ieskaitot.

No 2. marta pirmskolas vecuma bērni līdz 7 gadiem ieskaitot jebkurā Ventspils pilsētas sabiedriskā transporta maršrutā varēs braukt bez maksas. Savukārt izglītības iestāžu audzēkņiem ar pašvaldības atbalstu būs pieejama jauna veida mēnešbiļete, kas ievērojami uzlabos iespēju pārvietoties ar sabiedrisko transportu.

Izglītības iestāžu audzēkņi, kuri ir deklarēti Ventspils pilsētā un mācās Ventspils vispārizglītojošās skolās vai profesionālās izglītības iestādes dienas nodaļā, turpmāk varēs iegādāties 2 veidu mēnešbiļetes, kurām pašvaldība piešķīrusi 75% atlaidi: parasto (cena – 9.75 EUR) un skolēna mēnešbiļeti (cena – 11. 25EUR) .

Parastā mēnešbiļete tāpat kā līdz šim būs derīga tikai maršrutos no nr.1 – 13 pilsētas teritorijā, savukārt jauno skolēna mēnešbiļeti varēs izmantot ne tikai šajos maršrutos, bet pēc plkst.14 arī maršrutā nr.22.

Tāpat tiek saglabāta arī 100% atlaide mēnešbiļetei tiem vidusskolēniem, kuru deklarētā dzīvesvieta ir Pārventā, bet skola – pretējā krastā. Arī šīs mēnešbiļetes pēc plkst.14 varēs izmantot maršrutā nr.22.

Atgādinām, ka pašvaldības piešķirtās atlaides ir tiesīgi saņemti tikai tie izglītojamie, kuri ir deklarēti Ventspils pilsētā. Jebkura veida mēnešbiļete skolēniem ir personalizēta, tāpēc, lai varētu, izmantot atlaides, vispirms jānoformē braukšanas karte, nosūtot uz e – pastu [email protected] brīvā formā rakstītu iesniegumu par mēnešbiļetes izgatavošanu. Iesniegumā jānorāda skolēna vārds, uzvārds, dzimšanas datums, kā arī kontakttālrunis un jāpievieno bērna portretfoto, ko var nofotografēt arī ar telefonu. Kad karte būs izgatavota, varēs doties uz autoostu, lai iegādātos izvēlēto mēnešbiļeti.


0 komentārs


Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture