Ventspils poliklīnikas fizioterapeits Kristaps Gražinskis: fizioterapija ir ilgstošs process

1

Ventspils poliklīnikas speciālistu komandai pievienojies fizioterapeits Kristaps Gražinskis. Viņš uzsver, ka ar fizioterapiju var sasniegt ļoti labus rezultātus, taču pacientam ir svarīgi būt motivētam un neapstāties, ja tas neizdodas tik ātri kā iecerēts.

Fizioterapeits K. Gražinskis Ventspils poliklīnikā strādā jau aptuveni sešus mēnešus un atzīst, ka pacientu ir gana daudz. Visbiežākās sūdzības, ar kurām cilvēki vēršas pēc palīdzības pie fizioterapeita, ir muguras lejasdaļas sāpes un plecu joslas problēmas. Speciālists uzsver, ka ar fizioterapiju var sasniegt ļoti labus rezultātus, taču to nevajadzētu uztvert kā maģiju, kas acumirklī noņem sāpes. “Cilvēks atnāk ar ģimenes ārsta vai ārsta speciālista nosūtījumu uz piecām nodarbībām, taču šajās piecās reizēs, protams, nevar panākt tūlītēju un ievērojamu efektu. Process ir ilgstošs – ar pacientu visu izrunājam, ievācu anamnēzi, apskatu pacientu, izstrādāju viņam attiecīgos vingrinājumus. Šeit mēs tos apgūstam, un pēc tam pacients jau turpina tos pildīt mājās. Protams, ja pacients vēlas turpināt nodarbības, tad mēs to darām un kopā cenšamies sasniegt labāko iespējamo rezultātu,” norāda K. Gražinskis. Viņš uzsver, ka fizioterapija ir ilgstošs process un pacientam jābūt motivētam sasniegt rezultātu: “Pacientam jābūt disciplinētam – darīt, turpināt un negaidīt rezultātu momentā. Tas var parādīties arī pēc mēneša, pusgada. Kad tas izdodas, pacients ir ļoti apmierināts. Ir svarīgi neapstāties, līdzko nedēļas laikā nav jūtama efekta.” Fizioterapeits pieņem bērnus no sešu gadu vecuma un pieaugušos.

K. Gražinskis absolvējis Rīgas Stradiņa universitātes Rehabilitācijas fakultāti. Iepriekš dzīvojis Rojā un, tā kā vēlējies saglabāt jūras tuvumu, izraudzījies darbavietu Ventspilī. Bijuši darba piedāvājumi arī citās Latvijas pilsētās, taču jaunais speciālists ir apmierināts ar savu izvēli. “Biju praksē dažādās vietās un varu teikt, ka Ventspils poliklīnikas fizioterapijas zāles ir pilnvērtīgi iekārtotas un aprīkotas ar visu nepieciešamo. Arī iestādes vadība un kolēģi ir ļoti atsaucīgi,” atzīst fizioterapeits, piebilstot, ka arī Ventspilī kopumā iejuties labi. Viņaprāt, ventspilnieki ir ļoti atvērti cilvēki, fizioterapijas laikā labprāt pastāsta par savu ikdienu un jaunumiem pilsētā.

Viens no fizioterapeita darba ikdienas izaicinājumiem ir līdzsvarot savu personīgo un darbam veltīto laiku, jo gribas palīdzēt pacientiem, bet vienlaikus neaizmirst pašam par sevi. Brīvajā laikā Kristaps spēlē basketbolu, kas ir viņa aizraušanās jau kopš bērnības. Tas arī iedvesmojis izraudzīties tieši šo profesiju. “Vēlējos profesionāli nodarboties ar basketbolu, bet man bija veselības problēmas, nevarēju to turpināt. Taču gribēju savā dzīvē to sportu – būt sporta ārsts vai fizioterapeits, un tad izvēlējos par labu fizioterapijai,” stāsta speciālists, piebilstot, ka arī poliklīnikā reizēm jāstrādā ar sportistiem, piemēram, futbolistiem. Domājot par turpmāko attīstību, Kristaps labprāt vēlētos turpināt studijas, maģistrantūrā apgūstot sabiedrības veselību.

Ventspils poliklīnikā izveidotas divas fizioterapijas zāles, kurās ne tikai norisinās ārstnieciskā vingrošana, bet arī pieejama krioterapija jeb aukstuma terapija, slinga jeb saišu terapija un kinezioloģiskā teipošana. Abas vingrošanas zāles ir mūsdienīgi aprīkotas, tostarp otrā stāva zālē ir speciāls skrejceļš ar trīspakāpju aizsardzību. Pašlaik Ventspils poliklīnikā strādā pavisam trīs fizioterapeiti – arī Agneta Liepājniece un Jeļena Vedeņapina.

Lai pieteiktos fizioterapeita apmeklējumam, jāsazinās ar poliklīnikas reģistratūru, zvanot uz tālruņa numuru 63622131 vai rakstot ziņu uz e-pasta adresi [email protected]. Lai apmeklējums būtu valsts apmaksāts, ir nepieciešams ārsta nosūtījums.


0 komentārs


Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture