Pieņem līdzdalības budžeta izpildes pārskatu par 2022. gadu

1

Ceturtdien, 2. martā, Ventspils valstspilsētas pašvaldības domes sēdē pieņemts Ventspils valstspilsētas pašvaldības 2022. gada līdzdalības budžeta izpildes pārskats.

Lai veicinātu Ventspils valstspilsētas iedzīvotāju iesaisti budžeta sagatavošanas procesā un dotu iespēju iedzīvotājiem noteikt budžeta sadalīšanas principus, Ventspils valstspilsētas pašvaldības dome 2021. gada decembrī apstiprināja 2022. gada līdzdalības budžetu, tādējādi identificējot vairāk nekā 100 iedzīvotāju, biedrību un nodibinājumu ierosinājumus. Ņemot vērā veiktos grozījumus pašvaldības 2022. gada budžetā, kopējais līdzdalības budžeta apmērs 2022. gadā bija 3 milj. EUR.

Lai sabiedrībai sniegtu informāciju par 2022. gada līdzdalības budžeta izpildes gaitu, ir sagatavots pārskats par tā izpildi. Lielākā daļa jeb 83% no 2022. gadā plānotajiem darbiem 2,5 milj. EUR apmērā ir pilnībā pabeigti. Savukārt daļa no plānotajiem darbiem 200 tūkst. EUR apmērā ir uzsākti un paredzams, ka to izpilde tiks pabeigta 2023. gadā.

Ventspils 4. vidusskolā veikti skolas zāles remontdarbi, izbūvēta jauna ventilācijas sistēma, veikta elektroinstalācijas un apgaismojuma nomaiņa, kā arī iegādāts un uzstādīts atbilstošs aprīkojums un skatuves iekārtojums, tādējādi uzlabojot gan telpu mikroklimatu, gan vizuālo noformējumu. PII “Rūķītis” pabeigta četru rotaļu nojumju celtniecība.  

Saskaņā ar dažādu sociālo jomu pārstāvošu biedrību ierosinājumiem, sociālajā jomā aktīvi tiek realizēti pasākumi un projekti, kas vērsti uz atsevišķu sabiedrības grupu (seniori, cilvēki ar īpašām vajadzībām, bērni un jaunieši u.c.) iekļaušanu sabiedrībā.

Kultūras un sporta jomā norisinājusies lielākā daļa no plānotajiem pasākumiem. 2022. gadā aktīvi norisinājušās amatiermākslas kolektīvu skates, tika realizēti atbalstītie kultūras projekti un jauniešu brīvā laika pavadīšanas un aktīvas atpūtas veicināšanas projekti. Savukārt no sporta pasākumiem minami “Ghetto Games” festivāls Ventspilī, Olimpiskā čempiona D.Kūlas starptautiskās sacensības “Ventspils šķēpi”, starptautiskās sacensības tenisā, kikboksā, svarcelšanā, Latvijas čempionāts svarcelšanā, taekvondo, virves vilkšanā, starptautiskās 3×3 basketbola līgas Top Gun posms un vairāki citi sporta pasākumi. Tāpat 2022. gadā tika sekmīgi realizēta sadarbība ar 19 sporta klubiem, nodrošinot iespējas bērniem un jauniešiem nodarboties ar dažādiem sporta veidiem.

Saskaņā ar iedzīvotāju ierosinājumiem, ievērojama finansējuma daļa 2022. gadā tika atvēlēta pilsētas labiekārtojuma uzlabošanai, lielu uzmanību pievēršot daudzdzīvokļu dzīvojamo māju iekšpagalmu sakārtošanai. Ņemot vērā iedzīvotāju iniciatīvu, 2022. gadā pabeigti darbi Jūras ielā 10, Lielajā prospektā 39 un 46, Sarkanmuižas dambī 24, Ganību ielā 120, P. Stradiņa ielā 9, Talsu ielā 7, Siguldas ielā 14, Inženieru ielā 77, 81 un 89, Saules ielā 110, Ventspilī.

Ar sabiedrības līdzdalību veikta stāvvietu izbūve P.Stradiņa ielā pie PII “Margrietiņa”, apgaismojuma uzlabojumi iekškvartālos Saules ielā 112, Saules ielā 106C, Lielajā prospektā 75 un Lidotāju ielas posmā no Ozolu līdz Saldus ielai. Pabeigta pazemes konteineru laukuma izbūve Lielajā prospektā 16A, ietves izbūve Talsu ielā 7A, ūdens dzeršanas brīvkrāna ierīkošana Reņķa dārzā, Tērauda ielas posma izbūve pie Medus ielas un citi darbi. Laivu bāzei piegādātas 2 jaunas laivas.

Plašāka informācija par paveikto darbu izpildi 2022. gadā, kā arī rezultāti un uzsākto darbu termiņi Ventspils valstspilsētas pašvaldības 2022. gada līdzdalības budžeta izpildē ir apkopota pārskatā: šeit.


0 komentārs


Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture