Reņķa dārzs un cenzūra!

Jautājums uzdots: Žanna D'arka 05. marts

Sveiki.

Nejauši ejot cauri interneta lapām pamanīju, ka mūsu Ventspils un Reņķa dārza velo trase ir nonākusi arī ārpus Ventspils un Ventasbalss.lv uzmanības centra.
Delfi.lv nezinu kāpēc spēj skaidri un gaiši pateikt, ka mēs ventspilnieki neesam apmierināti ar velo trases atrašanās vietu, bet kāpēc ventasbalss un ventspils.lv visu pasniedz tik rožainās krāsās, tā it kā tas būtu Ventspils nodokļu maksātāju ilgi lolotais sapnis – beidzot kaut ko iebāzt Reņķa dārzā?

Te būs links uz delfi rakstu – https://www.delfi.lv/news/national/politics/video-ventspilnieki-sarugtinati-par-renka-darza-planoto-veloparku.d?id=55303720

Es vēlētos kaut delfi, vai kāds cits laikraksts avīzes, vai digitālā veidā pievērstos Ventspils problēmām un par to runā atklāti – un nevis kā notiek jau gadiem – kur Ventasbalss laikraksts uzdod jēlus un nevienam nevajadzīgus jautājums kā piemēram – ”vai Jūs jau gaidāt pavasara iestāšanos?”, vai arī intervē vienas konkrētas varas partijas pārstāvjus neuzdodot nevienu jautājumu par lietām, kas nav izdarītas un kāpēc, un kas par to ir atbildīgs?

No manas puses tas nebija jautājums, bet gan vienkārši secinājums, ka ārpus Ventspils laikam par ventspilnieku domām uztraucas vairāk nekā pilsētā kurā es dzīvoju!

Paldies.


13 komentārs

  1. Dārzs

    Dārzs, 08. marts 2023 - 11:09

    Tai kopienas daļai,kas dzīves gaitā daudz ieguldījuši savā dzīves telpā nav vienalga. Tas ir dabiski.Tā ir demokrātija.Tas ir tiesiskums.

  2. Šausmas

    Šausmas, 07. marts 2023 - 20:54

    Ēēē, kur ir tie tūkstoši nepamierināto ar to velotrasi? Kur ir tie parakstu tūkstoši no 20-30000 dzīvojošajiem Ventspilī?
    Smieklīgi, ka facebokā ap 15 cilvēkiem cepās, tad tie paši anonīmi cepās ventas balss portālā un šeit, un paši pēctam paziņo, ka ventspilnieku vairākums ir pret veloparku. Tas vairākums ir 15 cilvēki?
    Tad vēl kautkādi īpaši gudrie runā par kautkādu sabiedrisko apspriešanu… bez komentāriem… Ja katru reizi prasītu kaut ko par jaunu būvniecību, tad mēs atrastos joprojām akmens laikmeta alās, jo vienmēr kādam kaut kas nepatiks.
    Tāpēc ir vēlēšanas, kur ievēl savus priekšstāvus, kas attiecīgi lemj par jautājumiem bez tūkstošu balagāna. Ja nepatīk, varat nākamreiz balsot par tiem citiem (par to mistisko citu vairākumu), kas domās savādāk līdzīgi jums.

  3. Dārzs

    Dārzs, 07. marts 2023 - 16:33

    Vislabāk,ja vienā atvērumā viss redzams,labāk var izdarīt secinājumus.Būs lapas apmeklētājiem,mazāks laika patēriņš,jo ne katrs saņemsies un meklēs pilsētas attīstības komisijas sastāvu.

  4. Anta

    Anta, 07. marts 2023 - 16:11

    Delfi nepricom. Ventspils tv zurnalisti sagatavoja rakstu

  5. Dārzs

    Dārzs, 06. marts 2023 - 18:50

    Lūdzu publicējiet pilsētas attīstības komisijas sastāvu.

    1. Viesis

      Atbilde: Dārzs

      Viesis, 07. marts 2023 - 14:04

      Visi komisiju un komiteju sastāvi te pat portālā pieejami. Paņem un apskaties!

  6. Dārzs

    Dārzs, 06. marts 2023 - 18:46

    Vai tad sabiedriskā apspriešana nebūs?

  7. Je

    Je, 06. marts 2023 - 10:54

    Cien.Didzi. Vai pašvaldībai nav jāņem vērā iedzīvotāju viedoklis? Vai Pašvaldība ir privāts uzņēmums, kurš var darīt ko grib?
    Ventasbalss.lv portālā bija aptauja par šo jautājumu un 70% nobalsoja PRET Renķa dārza apbūvi.
    Kā uz to reaģē pašvaldība?
    “Šobrīd Ventspils pašvaldība ieceri virza tālākai realizācijai, uzsverot, ka Pilsētas attīstības komisijā projekts ir izvērtēts un atbilst ventspilnieku interesēm”

    Atbilst Ventspilnieku interesēm. 70% ir pret, bet joprojām atbilst Ventspilnieku interesēm. Ar to arī viss ir pateikts manuprāt.

    1. Didzis

      Atbilde: Je

      Didzis, 06. marts 2023 - 14:04

      Bet vai iedzīvotāji, kuri vēlas velo trasi nav jāņem vērā?
      Es neesmu pret šo velo trasi, bet šādu aptauju neredzēju un tajā nepiedalījos. Cik ilga bija aptauja, kādas iedzīvotāju grupas tika apvaicātas? Kur bija informācija par to, ka šāda aptauja ir, lai ikviens var tajā piedalīties? Vai tā bija anonīma? Vai varēja balsot vairākas reizes viens cilvēks?
      Ja gribat balstīties uz aptaujas rezultātiem, tad aptaujai ir jābūt ilgtermiņa un izziņotai. Aktīvi sekoju līdzi Ventspils ziņām, bet neko pat aptauju nemanīju.

    2. Kukurūza

      Atbilde: Je

      Kukurūza, 06. marts 2023 - 17:40

      Cik cilvēku apmeklē Ventas Balss portālu? Cik tad bija tie 70% procenti? 100 cilvēki? Tā jau nav visa Ventspils.
      Lai Dome pasūta SPKC aptauju nevis par viņiem, bet par velo trases būvniecību

  8. Didzis

    Didzis, 06. marts 2023 - 09:50

    Katrai monētai ir divas puses. Arī šij velo trasei. Ir iedzīvotāju daļa, kas to ļoti vēlas. Tad man uzreiz jautājums – kādēļ delfi patiesi neatspoguļo to iedzīvotāju viedokli?
    Turklāt katrs medijs izvētē savu auditoriju un atbilstoši tiem veido saturu – vai tie ir skarbi, pārspīlēti virsraksti, kāda frāze izrauta no konteksta -medijs to vērtē pēc savas auditorijas.
    Pašvaldība bija publicējusi informāciju par trasi, par plāniem to celts un bija arī skaidrojošs raksts par vietas izvēli un kritērijiem. Jāatceras, ka pašvaldības mājas lapa ir pašvaldības oficiālā mājas lapa, kur tiek publicēta faktos balstīta informācija, nevis dažādu viedokļu atspoguļojums un apcerējumi.
    Ventas balss – jā, tas gan ir medijs,viņi var apcerēt un publicēt visu ko. tur tad viņiem ir jāprasa kā izvērtē to satura veidošanu.

    1. Je

      Atbilde: Didzis

      Je, 06. marts 2023 - 10:56

      un vēl Didzi. Kāpēc tu piemini kaut ko tik nejēdzīgu kā “Ir iedzīvotāju daļa, kas to ļoti vēlas.”
      Kur vispār ir diskusija par to, ka kāds to trasi nevēlētos?
      Vai tu saproti, ka šobrīd kašķis ir nevis par to, ka tādu trasi būvēs, bet to, kur to būvēs?
      70% Ventspilnieku nobalsoja pret trases būvēšanu Renķa dārzā. Šie 70% nav pret trases izbūvi, bet gan vietas izvēli. To varēja taisīt arī sporta ielas skvērā, kur iepriekš bija paredzēts visu nolīdzināt ar zemi un būvēt baseinu. Ir skaidrs, ka baseins mums vairs nespīd. Lūk kompromiss – ir veloparks un nav sabojāts Renķa dārzs. Tas ir vienīgais ko 70% iedzīvotāju lūdz.

      1. Didzis

        Atbilde: Je

        Didzis, 06. marts 2023 - 14:19

        Nu tu bļauj, par to, ka delfi atspoguļo patiesi, tur teikts: Ventspilnieki sarūgtināti par Reņķa dārzā plānoto veloparku.
        nav teikts, ka daļa ventspilnieki sarūgtināti par parka plānoto atrašanās vietu. Un te jau neviens nedod priekšlikumus par citu vietu. visi tikai brēc pret!

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus saistītus ar dzīvi Ventspilī un mēs noteikti radīsim iespēju atbildēt.

Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture