Prognoze – kurināmā izmaksas strauji samazināsies

Jautājums uzdots: Ingrīda 09. marts

Šodien portālos ir ziņa par par to, ka kurināmā izmaksas tuvākajos mēnešos kritīsies. Otra ziņa, ka vairākās vietās Latvijā par apkuri turpmāk būs jāmaksā mazāk.
Kāda vella pēc Siltums grib pacelt tarifus pa 60%?

Kāda ir Ventspils siltuma peļņa par 2022. gadu?


10 komentārs

  1. Trollis

    Trollis, 11. marts 2023 - 12:29

    Vai zināt, kas ir tarifs un no kādām izmaksām tas veidojas? Vai tiešām domājat, ka tās izmaksas, kas bija iekļautas 2017. gada tarifā pa šiem gadiem nav mainījušās un pieaugušas, tostarp šķeldas cena? Tagad visi runā, ka šķeldai cena krīt, bet tā joprojām tirgū ir dārgāka nekā par kādu cenu tika iepirkta šķelda šai apkures sezonai, taču esošā tarifā iekļautā šķeldas cena pieaugusi četrkārtīgi! Tātad kāds par to maksā, tikai ne klients – es, tu, viņš, viņa, kuram gala cena par siltuma enerģiju 6 gadus nav mainījusies!

    Turklāt arī dīzeļdegvielai un akmeņoglēm cena pieaugusi. Arī šie kurināmā resursi, kas tiek pielietoti siltumenerģijas ražošanā, iekļauti tarifā, tajā skaitā elektroenerģija utt. Ir daudz un dažādas izmaksas, kas veido gala tarifu, bet jūs runājat tikai par šķeldu!

  2. Evija

    Evija, 10. marts 2023 - 12:40

    Šodien visās ziņās raksta,par cik samazināsies citās pašvaldībās apkure.Nav taisnība,ka mums vienalga,pēc 62% sadārdzinājuma,būs zemakais tarifs!!!Nemelojat!!!Tas ir vājprāts,bagātā Ventspils!Ko mīļais ventiņš tagad gudri .irs.s?

    1. Evijs

      Atbilde: Evija

      Evijs, 10. marts 2023 - 14:33

      Tādiem gudrīšiem un gudrītēm vajadzētu attiecīgi samazināt siltuma padevi dzīvokļos tā , lai būtu nevis 21grāds , bet 13 grādi. Vienkārši – cik maksā, tik saņem. Līdzīgi kā degviela automašīnai – kaut kad maksāja 1 EUR, bet tagad ir 1.65 EUR.
      Secinājums vienkāršs, ja nevari maksāt, tad nebrauc vai apkures gadījumā vienkārši salsti !
      Kāda laime !

      1. Liene

        Atbilde: Evijs

        Liene, 10. marts 2023 - 14:44

        Interesanti, ka tad kad visur pieauga apkure par 150-200%, tad te neviens nerakstīja, ka “kāda velna pēc mums tarifs nemainīgs. Paceliet arī mums par vismaz 100%”.
        Un sak’, kur tad būs zemāks tarifs? Kur to pazeminās?

  3. Silvija

    Silvija, 10. marts 2023 - 09:26

    Lietuvā un Igaunijā šķelda ir ievērojami lētāka. Tuvākajā laikā tiks veikta izmeklēšana, vai nav slēgtas neatļautas vienošanās par šķeldas iepirkumiem. Un tad jau mēs redzēsim dažādus brīnumus!

    1. Viesis

      Atbilde: Silvija

      Viesis, 10. marts 2023 - 14:34

      Ja būs neatļautas vienošanās, tad to arī atmaskos. Bet tādās jau nekādi nav ieinteresēti siltuma ražotāji. Jo viņi paši savu cenu ietekmēt nekādi nevar. To lemj regulators.

  4. Liene

    Liene, 09. marts 2023 - 17:19

    Cenu nosaka regulātors. Un ja pareizi no viņu mājas lapas var saprast, tad citur, kur cenu pazeminās, joprojām būs AUGSTĀKA tā cena nekā Ventspilī.

  5. Ventspils Siltums

    Ventspils Siltums, 09. marts 2023 - 16:48

    Ņemot vērā pašreizējo siltumenerģijas tarifu – 54,90 EUR/MWh, kas tika apstiprināts 2017. gadā, tajā iekļautās šķeldas izmaksas ir 4 reizes zemākas nekā iepirktās šķeldas izmaksas šai apkures sezonai, līdz ar to uzņēmums pieņēma lēmumu paaugstināt tarifu, lai tarifā iekļautās izmaksas atbilstu faktiskajām. Tieši dēļ kurināmā sadārdzinājuma pērn rudenī, uzsākot apkures sezonu, visā Latvijā krasi palielinājās siltumenerģijas tarifi, vietām pārsniedzot pat 200 EUR par MWh, taču Ventspilī tarifs šosezon palika nemainīgs un bija zemākais starp Latvijas lielajām pilsētām. Neskatoties uz to, ka kurināmā cenas šobrīd samazinās, Ventspilī plānotais tarifs tik un tā būs viens no zemākajiem starp lielajām pilsētām.

    1. T

      Atbilde: Ventspils Siltums

      T, 10. marts 2023 - 07:53

      2021. gadā Siltuma peļņa bija 1.6 miljoni. Kāda peļņa Siltumam ir 2022.gadā?
      Kā ir citur, tas nevienam neinteresē!
      Pateicoties Siltuma alkatībai daudz ventspils uzņēmumi tiks likvidēti. Iedzīvotāji paliks bez darba.
      Paldies, siltums!

      1. Lūdzu

        Atbilde: T

        Lūdzu, 10. marts 2023 - 11:42

        Tiešām? Tad jau tādi švaki, knapi tie uzņēmumi, kuri vasarā, kad nav apkure, pēkšņi bankrotēs. Kādam jau vienmēr ir jābūt vainīgam, vai ne?

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus saistītus ar dzīvi Ventspilī un mēs noteikti radīsim iespēju atbildēt.

Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture