Zilā karoga pludmale

Jautājums uzdots: Maiga 01. aprīlis

Ventspilī un ventspilnieku labā ir izdarīts un tiek darīts daudz laba gan priekš jauniem, gan priekš veciem cilvēkiem. bet man ir lūgums no invalīdu puses. Ir 10 laipas pa kurām jūrmalā var nokļūt līdz jūrai. Ļoti jauki, paldies. Bet es kā invalīde ar saviem ratiņiem ne pa vienu laipu nevaru nokļūt līdz ūdenim.Ļoti liels lūgums invalīdu vārdā kaut vienu laipu pagarināt līdz ūdenim, jo pa sausām, irdenām smiltīm ar ratiņiem netiekam līdz ūdenim. Paldies par sapratni.


2 comments

  1. Ventspils Komunālā pārvalde

    Ventspils Komunālā pārvalde, 03. aprīlis 2023 - 11:51

    Ventspils pludmale apmeklētājiem ar invalīdu ratiņiem ir iespējama pa 6.laipu, kur laipas stāvums ir gandrīz horizontāls, šķērsojot kāpu. Citās vietās šādu pieeju nav, un to iespējams izbūvēt, jo kāpas ir pārāk stāvas, lai izveidotu piebraukšanu ar invalīdu ratiņiem, turklāt šīs kāpas nedrīkst norakt. Infrastruktūra pie 6.laipas ir būvēta cilvēkiem ar kustību traucējumiem, jo tur ir arī atbilstoša pārģērbšanās kabīne, kas ir ar paplašinātu ieeju un apgriešanās laukumu. Pati laipa tiek katru gadu maksimāli pagarināta tā, lai būtu iespēja piekļūt pēc iespējas tuvāk ūdenim, taču līdz pašam ūdenim to uzstādīt nevar, jo jūra ir mainīga un bieži ir spēcīgi vēji, kas noskalo krastā izvietoto infrastruktūru un attiecīgi to bojā.

  2. Katrīna

    Katrīna, 03. aprīlis 2023 - 11:33

    Ierosinājums ļoti labs un lietderīgs, visnotaļ. Tomēr jūra ir jūra, un šāda laipa ilgtermiņā nezinu kā varētu pastāvēt. Tad tā būtu ūdenī, tad atkal patālu no ūdens, vētrās no var viegli aizskalot.
    Ierosinājums tiešām labs, bet kā tehniski to pildīt – sarežģīti.

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus saistītus ar dzīvi Ventspilī un mēs noteikti radīsim iespēju atbildēt.

Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture