Ar lielu atsaucību un skolēnu interesi aizvadīta Ēnu diena Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā

1

Trešdien, 5. aprīlī, lai iepazītos un uzzinātu vairāk par veselības aprūpē strādājošo speciālistu ikdienu, Ēnu dienas ietvaros Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā ieradās 42 skolēni. 27 skolēni Ventspilī un 15 – Talsos ēnoja gan ārstus un māsas, gan slimnīcas vadību un citus speciālistus.

Ventspils slimnīcā skolēni ēnoja valdes priekšsēdētāju, oftalmologu, ķirurgu, vecmāti, Uzņemšanas nodaļas ārsta palīgu, pacientu apkalpošanas centra vadītāju, kā arī Kurzemes Rehabilitācijas centra speciālistus –  fizikālās un rehabilitācijas medicīnas ārstu, fizioterapeitus, masieri, ergoterapeitu un citus, savukārt Talsu filiālē – ķirurgu, anesteziologu – reanimatologu, traumatologu – ortopēdu, radiologu – diagnostu,  fizioterapeitu, oftalmologu un medicīnas māsu.

Ēnu diena ir lieliska iespēja skolēniem iepazīt izvēlētās jomas speciālistu ikdienu, izprast, kā tiek organizēts veselības aprūpes process, kā arī saņemt atbildes uz sev interesējošajiem jautājumiem.

Skolēni Ēnot bija ieradušies gan no Ventspils un novada, gan Talsiem, gan arī no Rīgas un Liepājas. Liela daļa skolēnu, kas ieradās ēnot slimnīcā, pārliecinājās par savu izvēli – saistīt savu nākotni ar medicīnu, kā arī ar prieku dalījās iespaidos par pavadīto dienu.

Ventspilniece Austra, kas šobrīd mācās Rīgas Valsts 3.ģimnāzijas pastāstīja, ka izvēle ēnot tieši ķirurga ikdienu esot bijusi tā pareizā, kas mudina jaunieti nākotnē atgriezties Ventspilī un uzsākt darbu tepat, slimnīcā. Austrai patīk izaicinājumi, tāpēc ķirurga profesija likusies ļoti piemērota un dinamiska.

Evelīna un Elīna, kuras slimnīcā ieradās ēnot vecmāti Baibu Mincenbergu, savu izvēli raksturo šādi: “Pēc pavadītās dienas ar vecmāti saprotam, ka šī profesija ir tā, kuru gribas raksturot – svētki katru dienu! Vecmātes darbs  nav viegls, ir ļoti atbildīgs, taču tas pavisam noteikti mūs nebiedē. Šī joma ir ļoti plaša un mēs labprāt vēlamies saistīt savu nākotni ar vecmātes profesiju.”

Talsu filiāles ēnotāji dalījās ar saviem iespaidiem – pavadītais laiks esot bijis aizraujošs, īpaši iespēja redzēt speciālistu darbu tuvplānā, tai skaitā uzdot speciālistiem jautājumus. Skolēni ar prieku atzīst, ka iespēja ēnot speciālistus būtiski ir atvieglojusi lēmuma pieņemšanu par nākotnes profesijas izvēli.

Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca pateicas skolēniem par dalību un aktīvo iesaisti, kā arī skolotājiem, kuri sagatavo mērķtiecīgus, zinošus un zinātkārus jauniešus!

Uz tikšanos nākamajā gadā!


0 komentārs


Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture