Ventspilnieces startēs pasaules čempionātā kērlingā senioriem

1

Ventspils kērlinga kluba spēlētājas Gunta Millere un Aija Rudzīte Latvijas sieviešu senioru izlases sastāvā devušās uz Koreju, kur Kanninā notiks Pasaules čempionāts kērlingā senioriem.

Čempionātā sacentīsies 15 sieviešu un 24 vīriešu komandas. Latvijas sieviešu izlase ir iekļauta B apakšgrupā, kur sākotnēji apļa turnīrā ar Austrālijas, Čehijas, Somijas, Īrijas, Skotijas un Šveices komandām, cīnīsies par vietu finālturnīrā. Latvijas vīriešu izlase ir iedalīta B grupā, kur apļa turnīru aizvadīs ar Anglijas, Vācijas, Honkongas, Korejas, Jaunzēlandes, Zviedrijas un Šveices izlasēm.

Apļa spēles vīriešiem sāksies  piektdien, 21.aprīlī,  sievietēm sestdien, 22. aprīlī, kvalifikācijas spēles un pusfināli – 28.aprīlī, fināli – bronzas un zelta spēles 29.aprīlī.

Latvijas sieviešu senioru izlases spēļu grafiks B grupā (pēc Latvijas laika):
22.04. plkst. 14.00 – Austrālija
23.04. plkst. 06.00 – Skotija
23.04. plkst. 14.00 – Somija
25.04. plkst. 14.00 – Čehija
26.04. plkst. 10.00 – Īrija
27.04. plkst. 06.00 – Šveice

Latvijas sieviešu senioru izlases  sastāvs – Elēna Kāpostiņa, Gunta Millere, Dace Zīle, Aija Rudzīte. Ventspilnieču startu pasaules čempionātā atbalsta Ventspils valstspilsētas pašvaldība, SIA  “Samrode” un SIA “Venden”.

Tradicionāli, pasaules čempionāts senioriem notiek vienlaicīgi un vienviet ar pasaules čempionātu jauktajiem pāriem, kurā, diemžēl, arī šogad Latvijas pārstāvju vēl nebūs, bet, kā jau iepriekš esam informējuši, Latvijas jaunie jaukto pāru čempioni ir Ventspils kērlinga kluba pārstāvji Santa Blumberga – Bērziņa un Andris Bremanis, kuri sezonas gaitā centīsies izcīnīt Latvijai atkārtotu dalību jaukto pāru elitē.

Pasaules čempionāta spēlēm var sekot līdzi Pasaules kērlinga asociācijas mājaslapā, senioriem- https://worldcurling.org/2023/04/wscc2023-preview/    jauktajiem pāriem- https://worldcurling.org/2023/04/wmdcc2023-preview/


0 komentārs


Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture