A.Puškins

Jautājums uzdots: Sergejs 25. aprīlis

Labdien, kamēr Rīgas dome taisa cirku, ar pieminekļu demontāžām un ielas nosaukumu maiņām, grību palūgt dzimto pilsētu pamēģināt sarūnāt ar Rīgas domi un pārvietot A.Puškina pieminekli pie mums. Novietot piemēram A.Pūškina ielā parkā. Un mums būs ļoti smuks piemineklis, kas rotas mūsu smuku pilsētu, kulturu, kā arī vienos Ventspilī un Latvijā dzīvojošas tautas.


12 komentārs

  1. Vaira

    Vaira, 01. maijs 2023 - 21:15

    Kam traucē Puškins un mūsu novadnieks Fabricius.Tikai aprobežotiem.

  2. Tigatrons

    Tigatrons, 01. maijs 2023 - 00:18

    Kad es sākšu skumt pēc krievu pasaules un Puškina, tad lai atgūtu šīs sajūtas vienmēr aizeju uz sauso ateju, bet galvenais, lai ir šķības durvis, prasts caurums grīdā un galvenais, lai tā kārtīgi smird! Uzskatu, ka pilsētā nav jābūt tādam J.Fabriciusam (ceru, ka nākamā pilsētas dome, kuru nevadīs bijušie komunisti aizvāks to kauna traipu). Puškina pieminekli uz Ventspili? Bet protams – nekādu iebildumu – saskaldīt to nieka statuju kādās trīs daļās un aizvest uz kalna otru galu kur ved būvgružus un tur arī to izmest laukā kā nevienam nevajadzīgu krāmu!

  3. Janis Janis

    Janis Janis, 29. aprīlis 2023 - 19:34

    Kāpēc gan būtu jāmēģina ar varu savienot to,kas nekad nav bijis vienots?

  4. Pff

    Pff, 27. aprīlis 2023 - 16:44

    Ej ārstējies

  5. Viesturs

    Viesturs, 25. aprīlis 2023 - 17:54

    Savukārt es piedāvāju Puškina ielu pārdēvēt kādā latviešu kultūras nesēja vārdā, lai vienotu Ventspilī dzīvojošās tautas uz Latvijas kultūras bāzes nevis agresora valsts.

    1. Sergejs

      Atbilde: Viesturs

      Sergejs, 25. aprīlis 2023 - 18:14

      Es esmu krievs. Un es neesmu agresors. Latvijā gadsimtiem dzīvo dažādas tautības, un tas arī mums ir jāciena. Ventspils vienmēr šajā ziņa bija lojāls.

      1. Bet

        Atbilde: Sergejs

        Bet, 26. aprīlis 2023 - 11:22

        Starp krievu un krievu ir liela atšķirība.Ja šeit dzīvo jau gadsimtiem-visu cieņu.Bet,ja senči iebraukuši Latvijas teritorijā pēc 1940.gada,iespējams,ar pufaiku un vāļinkiem un finiera koferi,tad tāds un arī viņa pēcteči n-tajās paaudzēs uzskatāmi par civilokupantiem un no Latvijas būtu izraidāmi!

        1. Sergejs

          Atbilde: Bet

          Sergejs, 26. aprīlis 2023 - 15:00

          No 1940 pagāja 83 gadi, no Latvijas neatkarības atjaunošanas 33 gadi. No 2.6m cilvēkiem mēs palikām 1.85m, un diemžēl demogrāfijā iet uz leju. Vai patiesam mums vajag viens otru ienīst, un nedod dievs, izradīt cilvēkus no valsts tikai par to, ka viņi nezina valodu. Saprotiet lūdzu, viņi ir daļa no mums un mūsu vēstures. Vairākums ir nepilsonī, kuri nesaņēma likumisku pilsonību pēc neatkarības, kaut gan piedalījās referenduma par izstāšanos no PSRS. Cilvēki gados ņēma krievu/baltkrievu pilsonību lai izdzīvot saņemot lielākas pensijas, apciemot radus bez vizam. Politiķi rādijā viņiem tādus apstākļus.

          Mēs katru dienu strādājam plec pie pleca, latvieši, baltkrievi, krievi, ukraiņi un citi. Mūsu bērni iet vienā un tajā paša bērnu dārzā, ģimenes jau sen ir multinacionālas. Mums jāstiprina draudzību starp tautām un jārada dzīves apstākli, lai visiem iedzīvotajiem būtu labi, un viņi justos šeit kā mājās. Un galvenais cienīt viens otrā uzskatus, kultūru un ticību.

          1. ***

            Atbilde: Sergejs

            ***, 26. aprīlis 2023 - 17:42

            Kam jānotiek cilvēku galvās, lai ņemtu tās valsts pilsonību, kurā nedzīvo un nekad nav plānots dzīvot? Tā ir pilnīga necieņa pret to valsti, kurā dzīvo un strādā un plāno savas vecumdienas. Tīri ekonomiski aprēķini? Diemžēl …

          2. Sergejs

            Atbilde: ***

            Sergejs, 26. aprīlis 2023 - 21:11

            Katrs cilveks domās un izvelesies izdevīgāko variantu. Tapat ar dubultpilsonību (sveicieni Kariņam/Levitam), sportistiem kas maina tautību tikai lai piedalīties sacensības. Ko izvēlēsies nabags pensionārs LV 250eur vai piemēram RU 300eur. Es tos cilvēkus nenosodu, jo savādāk pie esošam cenām izdzīvot nevar. Ja paskatīsimies mūsu dzimtenei tas ir labak, jo nauda no ārzemēm tiek iztērēta Latvijā. Tapāt kā ar cilvēkiem kuri piemēram aizbrauca uz Angliju un vecumdienās atgriezisies Latvijā.

          3. ha-hā

            Atbilde: ***

            ha-hā, 27. aprīlis 2023 - 14:39

            domā ka ar savu skribelējumu tu sevi attaisno tu es krievu nodevējs tāds pat kā amerikosu latvieši .

          4. Tigatrons

            Atbilde: Sergejs

            Tigatrons, 01. maijs 2023 - 00:26

            Kāpēc nepilsoņiem, būtu 1991.g. jāsaņem Latvijas pilsonība? Latvijas republika nav sevi deklarējusi kā PSRS mantiniece – līdz ar to arī visi iebraucēji, armijas tehnika, PSRS parāds, vai aizdevumi citām valstīm utt. mums nebija saistoši. Un no tiem 2.6m šeit dzīvojošo cilvēku 1991.g. 400 000 bija militārpersonas ar visām ģimenēm, kuras par laimi izsviedām laukā līdz 1994.g.

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus saistītus ar dzīvi Ventspilī un mēs noteikti radīsim iespēju atbildēt.

Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture