Absolventa pieredzes stāsts: no studijām Ventspils Augstskolā līdz veiksmīgai karjerai un vadoša amata starptautiskā uzņēmumā

1

Zintis Šnitceris ir Ventspils Augstskolas (VeA) Ekonomikas un pārvaldības fakultātes absolvents, kurš dzimis un audzis Liepājā, taču Ventspils Augstskolu kā studiju vietu izvēlējies ne vien tādēļ, ka atrodas salīdzinoši netālu no mājām, bet arī labu atsauksmju un sakārtotās vides iedvesmots. Zintis apstiprina, ka VeA studiju laikā piedzīvotās emocijas un iegūtie draugi paliks atmiņā uz mūžu, jo draudzība nebūt nebeidzas līdz ar absolvēšanu. Savukārt, Zinta izvēlētais karjeras ceļš lielā mērā ir saistīts ar izvēlēto studiju virzienu Ekonomikas un pārvaldības fakultātē. Vairāk par Zinta Šnitcera pieredzes stāstu, no studiju laika Ventspils Augstskolā līdz veiksmīgai karjerai un vadoša amata starptautiskā uzņēmumā, lasāms intervijā.

Pastāstiet par sevi, no kurienes esat, kā izvēlējies studēt tieši VeA?

Šobrīd jau vairākus gadus ar ģimeni dzīvojam Rīgā, bet dzimis, audzis un mācījies esmu Liepājā. Esmu tētis mazam rakarim, mīlošs vīrs savai sieviņai, kā arī kolēģis starptautiskā kolektīvā.

Augstskolu Ventspilī izvēlējos vairāku iemeslu dēļ:

  1. Liepāja bija nepilnas pusotras stundas brauciena attālumā.
  2. Augstskolā mācījās viens no maniem labākajiem draugiem, kurš varēja pastāstīt arī mazliet vairāk par sadzīvi, studijām un apstākļiem kopumā.
  3. Budžeta vietu skaits arī noteikti nospēlēja par labu mācībām Ventspilī (visu studiju laiku izdevās noturēties budžetā, nebiju teicamnieks, bet pa vidu malos).
  4. Tāpat augstskolā piesaistīja tas, ka viss nepieciešamais bija tur pat. Kā smējāmies, čībās uz lekcijām.

Kurā studiju programmā studējāt? Kādas atsauksmes/spilgtākās atmiņas no studiju laika VeA?

VeA studēju profesionālajā bakalaura studiju programmā Biznesa vadība ar novirzienu mārketings-loģistika. Studijas nebija vieglas, jo nekad nav padevusies matemātika un tāda tipa mācības (mikro/makro ekonomika, statistika utml.). Kopumā gan absolvēju ar pietiekami labiem rezultātiem.

Spilgtākās atmiņas viennozīmīgi saistās ar studentu padomi. Līdz studijām VeA es nebiju līdzdarbojies šāda tipa organizācijās, bet iesaistīšanās studentu padomē bija viens no labākajiem lēmumiem, ko pieņēmu. Arī dzīve kojās bija fantastiska, jo tik, nebaidīšos no šī vārda, leģendārs stāvs un kur nu vēl “bloks” līdz šim nebija pieredzēts. Miks, Elans, Zanda, Edžiņš, Robis, Dāvis un pārējie palīdzēja koju laikam būt notikumiem un atmiņām bagātam. Ar daudziem uzturu kontaktu vēl šodien.

Kāds ir bijis karjeras ceļš pēc studijām? Vai VeA iegūtās zināšanas noder ikdienas darbā?

Principā karjera sākās vēl studējot VeA. Profesionālā bakalaura ietvaros bija nepieciešams iziet praksi, kuru uzsāku dzimtajā Liepājā, uzņēmumā “PILAT REAL ESTATE” un tur pēc prakses nostrādāju, ar pārtraukumiem, no 2014. līdz 2020. gadam. Iegūtās zināšanas, papildinājumā ar “bagāžu” no VeA, ļāva man viegli atrast darbu Rīgā, un nu jau tās primārās zināšanas man ļauj strādāt par reģionālo un pārdošanas vadītāju starptautiskā metāla konstrukciju ražošanas un būvniecības uzņēmumā “BORGA”. Visvairāk izmantoju VeA iegūtās komunikācijas, prezentācijas un valodu prasmes.

Ko Jūs ieteiktu jauniešiem, kas vēl ir savas studiju programmas meklējumos? Kā izvēlēties īsto?

Tagad, kad saprotu izglītības nozīmi un varu novērtēt to, ko laba izglītība sniedz, noteikti ieteiktu censties saprast, kas ir tas kas padodas un ko tiešām gribētos darīt, jo tas palīdzēs studijām būt vienkāršākām. Nav tādas vienas receptes, kā izvēlēties īsto, bet, piemēram, iet vecāku pēdās, tikai tāpēc, ka tas tiek sagaidīts, pat ja tas vispār neinteresē, būs grūti. Arī es nezināju ko gribu studēt, kas padosies, jo pusaudžu gados īsti nepieķēros nekam konkrēti, tāpēc neizvēlējos neko ļoti specifisku.

Kur rodat motivāciju savā ikdienā?

Man ir tāds “sencīša” gēns izveidojies, es gribu, lai maniem bērniem ir mazliet vieglāk nekā man bija. Protams, mēs katrs augam savā laikā un salīdzināt tos būtu savādi, bet es jūtu, ka tā vajag un tāpēc ir jādara.

Manā nozarē ir ļoti vienkārši izmērīt rezultātu – vai nu ir pārdots vai nu nav. Lai pārdotu, ir jādara. Kas nedara – tas nepārdod. Tātad laikam vienkārši ir “jākapā”, jo ja būsi izdarījis darbu, rezultāti neizpaliks.

Vai ir kāds novēlējums VeA esošajiem/topošajiem studentiem?

Novēlu esošajiem studentiem izturību sesijās un starpeksāmenos (ja tādi vēl ir), izbaudiet studiju laiku ar saviem kursa biedriem, kas to lai zina – varbūt būsiet draugi mūža garumā. Savukārt topošajiem – VeA ir viss, kas nepieciešams, gan augstas kvalitātes mācībspēks, gan lieliska sadzīve, plus – kurš gan negrib cauru gadu dzīvot pie jūras? Lai veicas!


0 komentārs


Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture