Staldzenes pludmale

Jautājums uzdots: Māra 18. maijs

Vai Staldzenes pludmalē tagad var staidzināt suņus, un vēl pie tam bez uzpurņiem? Pēc pagājušā gada celtniecības darbiem -aizliegums suņiem vairs nav. Nav patīkami atpūsties ar bērniem ja apkārt brīvi skraida suns. Paldies.


9 comments

  1. Suņa īpašnieks

    Suņa īpašnieks, 15. jūnijs 2023 - 22:19

    Labdien!
    Kāpēc Ventspils pašvaldība diskriminē iedzīvotājus ar suņiem? Ja ir uzlikta zīme, ka Staldzenes pludmalē ar suni nedrīkst nokāpt civilizēti pa kāpnēm un paieties tālāk pa krastmalu, kā lai cilvēki ar suņiem nokļūst pie jūras? Šlucot pa stāvkrastu, ripinoties lejā?!
    Vai nebūtu prātīgi kāpnes novietot vietā, kur ko tām uz vienu pusi ir pludmale cilvēkiem, kuriem nepatīk suņi, un uz otru pusi brīvi var iet visi citi, t.sk. ar suņiem? Vai varbūt tad iezīmējiet “suņu nedraugu” pludmales zonu tā, lai kāpnes var lietot visi? Ja nē, kad un kur pašvaldība paredzējusi izbūvēt vēl vienas kāpnes, lai piejūras var piekļūt ikviens ar suni, nevis tikai izredzētie?

    1. Liene

      Atbilde: Suņa īpašnieks

      Liene, 16. jūnijs 2023 - 12:37

      Pilsētas pusē ir labiekārtota pludmale , kur var doties ar suņiem. Un tas ir pietiekami daudz.
      Pilsētai vispār nebūtu jāiekārto pludmales, kur doties ar mājdzīvniekiem, pilsētai primāri ir iedzīvotāji. Ar suņiem var doties visur citur. Ejot ar suni ir jāsaprot, ka lielai daļai cilvēku no tiem ir bail un tādēļ tiek veidotas šādas zonas, kur cilvēkiem droši atpūsties. Citviet var doties arī ar suni.

      1. Suņu saimnieki

        Atbilde: Liene

        Suņu saimnieki, 08. augusts 2023 - 20:26

        Var arī sēdēt mājās un nenākt laukā, ja ir nepatīkami atrasties vidē kopā ar suņiem.
        Suņi sen ir cilveka kompanjons, nevis domāti tikai funkcijai.
        Ventspils vispār ir ļoti nedraudzīga suņiem pašvaldība. Protāms vieglāk ir aizliegt apmeklēt pludmales, parkus u.c. vietas ar suņiem, nevis izglītot cilvēkus un norādīt, ka suni jāved ar pavadu!

        P.S. Pašiem suņi iet ar pavadu un sekojam līdzi, lai netraucē un neapdraud citus.

    2. Ventspils Komunālā pārvalde

      Atbilde: Suņa īpašnieks

      Ventspils Komunālā pārvalde, 19. jūnijs 2023 - 12:50

      Informējam, ka Jaunupes ielas galā pie jūras krasta var nokļūt neizmantojot kāpnes. Savukārt Staldzenes pludmali ir aizliegts apmeklēt ar suņiem, jo pludmali regulāri apmeklē vecāki ar bērniem un atpūtnieki, tādēļ šī atpūtas vieta nav savienojuma ar suņiem. Diemžēl ne vienmēr suņa saimnieki ciena citus apmeklētājus, jo nereti suņi tiek vesti pastaigā arī bez pavadas, kas nav droši citiem apmeklētājiem.

  2. Māra

    Māra, 19. maijs 2023 - 17:03

    Staldzenes pludmalē nav aizlieguma zīme- suņiem(par to ir stāsts) neviens nelasa mazos burtiņus uz piktogrammām, es neesmu pret suņiem, man arī ir suns,,,

    1. Ventspils Komunālā pārvalde

      Atbilde: Māra

      Ventspils Komunālā pārvalde, 22. maijs 2023 - 10:32

      Vandālisma rezultātā līdzšinējās informatīvās aizlieguma zīmes, kas aizliedz staigāt ar suņiem pludmalē, tika novāktas. Šobrīd tiek izgatavotas jaunas aizlieguma zīmes, kuras tuvākajā laikā tiks uzstādītas.

  3. Ventspils Pašvaldības policija

    Ventspils Pašvaldības policija, 19. maijs 2023 - 13:58

    Atbildot uz komentētājas “Māra” uzdoto jautājumu interneta portāla https://www.ventspils.lv sadaļā “Jūs jautājat, pašvaldība atbild” par to, vai drīkst staidzināt suņus Staldzenes pludmalē un bez uzpurņiem, Ventspils Pašvaldības policija informē, ka Staldzenes pludmalē suņus ievest nav atļauts. Šāds aizliegums ir norādīts uz izvietotajām piktogrammām pie ieejas pludmalē. Saskaņā ar Ventspils pašvaldības saistošajiem noteikumiem Nr.6 “Mājas (istabas) dzīvnieku turēšanas noteikumi Ventspils pilsētā” 14.punktā noteikto, nav pieļaujams izvest suņus pastaigāties vietās, kur tas aizliegts ar speciālām zīmēm (piktogrammām) vai aizliegums noteikts normatīvajos aktos.
    Atbildot uz jautājumu par uzpurņiem suņiem, paskaidrojam, ka uzpurnis sunim ir obligāts tikai tādā gadījumā, ja suns ir atzīsts par bīstamu ar Pārtikas un veterinārā dienesta lēmumu.
    Pašvaldības policija atgādina, ka nepieciešamības gadījumā ar Valsts policiju iespējams sazināties, zvanot – 110 vai Pašvaldības policijai – 63680808; 28680808.

  4. TV

    TV, 18. maijs 2023 - 16:19

    Saldzenes pludmale ir pietiekami apmeklēta pludmale, tapēc dzīvniekiem jabūt pie saites, Man patīk dzīvnieki, bet pludmale nav suņu pastaigu laukums,ja grib bez tad ir jābrauc kaut kur tālāk par Staldzeni, kur ir nav cilvēku un bērnu

  5. Katrīna

    Katrīna, 18. maijs 2023 - 13:53

    Staidzināt var, un bez uzpurņiem ar var, bet pie pavadas gan būtu jābūt.
    Ja nepatīk, ka apkārt ir arī dzīvnieki, tad jāizvēlas pludmale, kur dzīvnieki ir aizliegti, piemēram, zilā karoga pludmale.

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus saistītus ar dzīvi Ventspilī un mēs noteikti radīsim iespēju atbildēt.

Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture