Neaizmirstam par piesardzību atpūtā pie ūdens!

1

No 15.maija visā Latvijā ir atklāta oficiāla peldēšanas sezona. Atgādinām, ka uzsākot peldsezonu katram nepieciešams atjaunot zināšanas par drošību uz ūdens.

1. Bērniem jāzina, ka bez pieaugušo klātbūtnes nedrīkst doties uz peldvietām, atrasties pie ūdenstilpēm, jo tas ir bīstami.

Pārrunājiet ar bērniem jautājumus, kas saistīti ar drošību pie ūdens un rīcību ārkārtas gadījumos, lai atpūta pie ūdens nepārvērstos traģēdijā. Vecākiem un citiem pieaugušajiem jāņem vērā, ka bērni mācās skatoties, kā rīkojas viņu vecāki un citi pieaugušie – ja pieaugušie būs neapdomīgi un pārkāps drošības noteikumus, tā rīkosies arī bērni, jo domās, ka tas ir pareizi.

2. Bērniem norobežot piekļuvi piemājas ūdenstilpei, baseinam vai dekoratīvam dārza dizaina elementam, ja tajā ir ūdens.

3. Nekad nepeldēt vienatnē. Neesi pārdrošs – neriskē!

4. Izvēlies drošu peldvietu, kur krasts ir lēzens un ar cietu pamatni. Ūdens ir stāvošs vai ar minimālu straumi. Peldvieta nav aizaugusi, tuvumā nav atvaru vai citu bīstamu vietu, tā ir viegli pieejama un tajā peldas arī citi cilvēki.

5. Atrodoties pie jebkuras ūdenstilpes, vienmēr to vispirms izstaigājiet. Svarīgi saprast, kāda ir gultne, kur mainās dziļums, kādas ir straumes. Arī iepriekšējā vasarā iepazīta peldvieta vienmēr jāizpēta no jauna.

6. Visdrošāk ir peldēties oficiālajās peldvietās – vietās, kuras tam ir īpaši izveidotas, ir labiekārtotas un tajās dežurē glābēji.

7. Nelec ūdenī no tramplīna, laipas, tilta vai krasta!

8. Vizinoties ar laivu vai nodarbojoties ar ūdenssporta veidiem, velc glābšanas vesti un pārliecinies, ka tā ir pareizi uzvilkta arī bērniem.

9. Situācijā, kad redzi kādu nelaimē, zvani 112 un izvērtē savas spējas palīdzēt. Nereti noslīkst gan slīcējs, gan glābējs.

* vugd.gov.lv/lv/drosiba-uz-udens


0 komentārs


Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture