Slimnica CT

Jautājums uzdots: Paciente 22. maijs

Labdien. Jautājums Ziemeļkurzemes slimnīcas vadībai vai kam. Nezinu kur pat griesties. Mēnesi atpakaļ veicu CT plaušām, masiņa teica pēc 3 nedeļam būs atbilde, jo ārsts noslogots. Ja nav apraksta lai zvanu. Pagāja vairāk par 3 nedeļam, apraksta nav. Zvanu uz reģistratūru, sola nosūtīt ārstam zinu. Jābūt. Pagāja dienas. Nav. Zvanu atkal, nav. Pēc 3 dienam atkal zvanu, teica atkal sūtīs ārstam zinu. Kad tā ir par lietu, vai tad tiešām vairāk par mēnesi es nevaru dabūt atbildi. Kad man jau ir jāiet pie speciālista, bet apraksta nav?????


7 comments

  1. Zkurzemes_slimnica

    Zkurzemes_slimnica, 24. maijs 2023 - 09:40

    Slimnīca ik gadu mērķtiecīgi strādā pie jauno speciālistu piesaistes, kam finansējumu nodrošina arī Ventspils valstspilsētas pašvaldība – 2022. gadā pašvaldības stipendijas saņēmuši 20 jaunie speciālisti par kopējo summu 92 tūkst. eiro. 2022.gadā darbam Ventspils slimnīcā piesaistīti 15 ārsti – 2 fizioterapeiti, laboratorijas ārsts, rezidents-ķirurgs, rezidents-pediatrs, rezidents-internists, 2 traumatologi – ortopēdi, 1 infektologs-pneimonologs, ginekologs – dzemdību speciālists, 2 anesteziologi, rezidents – neirologs, rezidents – anesteziologs, rezidents – ģimenes ārsts, kā arī 23 vidējie medicīnas speciālisti un 8 jaunākie medicīnas speciālisti.

    Īstenojot pašvaldības dzīvokļu atbalsta programmu, kvalificētiem speciālistiem vairākās prioritārajās nozarēs, tai skaitā veselības aprūpē, tiek nodrošināta arī dzīvesvieta. Diemžēl valstiskā līmenī šis jautājums nav sakārtots – jaunie speciālisti tiek gatavoti diezgan daudz, tomēr ir izteikta speciālistu koncentrācija Rīgā – līdz ar to ārstu trūkums ir problēma visās reģionālajās ārstniecības iestādēs. Slimnīca regulāri vērš Veselības ministrijas un valdības uzmanību uz nepieciešamību budžeta vietas sadalīt saskaņā ar konkrētu slimnīcu pieprasījumu pēc speciālistiem. Valstij ieguldot līdzekļus mediķu izglītošanā, tas būtu jādara mērķtiecīgi, un reģionālās slimnīcas par to arī iestājas.

    Izmeklējumu rezultātus – aprakstus nodrošina radiologi. Šīs nozares speciālistu trūkums ir izteikts visā valstī – gan reģionos, gan arī Rīgā. Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā strādā augsta līmeņa radiologi, tomēr reizēm izmeklējumu apjoms pārsniedz speciālistu kapacitāti. Apraksti tiek nodrošināti pēc iespējas īsākā laikā, parasti nepārsniedzot 2 nedēļas, tomēr ir arī gadījumi, kad tie jāgaida ilgāk, piemēram, situācijās, kad ir lielāks akūto pacientu skaits.

    Lai risinātu situāciju un uzlabotu izmeklējumu aprakstu pieejamību, slimnīca piesaista radiologus, kas izmeklējumu aprakstus sagatavo attālināti. Atvainojamies pacientiem par sagādātajām neērtībām un informējam, ka situācijai aktīvi tiek meklēts risinājums.

  2. Viesturs

    Viesturs, 23. maijs 2023 - 13:57

    Mana pieredze rāda, ka speciālists jau ar māk nolasīt šos izmeklējumus. Nepatīkami, ka šāda situācija, bet nu pie tā tā mūsu valsts politika mūs visus noved – netiek novērtēti ne mediķi, ne pedagogi, ne operatīvo dienestu darbinieki. Lai tie izdzīvotu – jāstrādā vairākos darbos uzreiz, un tur rodas šādas pārslodzes. Kamēr valdība nemainīs attieksmi pret speciālistiem un valsts iedzīvotājiem, nezinu vai situācija uzlabosies.
    Tas pats jau ar tām absurdajām kvotām pie speciālistiem.

    1. Edgars

      Atbilde: Viesturs

      Edgars, 23. maijs 2023 - 15:16

      Vai tad slimnīca nav Pašvaldības.
      Vajadzētu rast kādus rīkus, lai piesaistītu speciālistus, dzīvoklis, zemes gabals, piemaksas, papildus alga no Pašvaldības budžeta!

      1. Viesturs

        Atbilde: Edgars

        Viesturs, 24. maijs 2023 - 11:36

        Slimnīca nav pašvaldības, tomēr pašvaldība dara daudz, lai piesaistītu speciālistus, tie paši jūsu minētie dzīvokļi, prakses vietas, garantētas darba vietas. Bet nu apstākļi valstī mediķiem ir tādi, kādi ir. Un nav jau ko piesaistīt, mediķu trūkst.
        Tas tā pat kā ar pedagogiem, tie ir novesti tik tālu, ka drīz mēs visi savus bērnus varēsim mājās gan mācīt, gan ārstēt, jo nebūs ne pedagogu, ne mediķu.

        1. Edgars

          Atbilde: Viesturs

          Edgars, 25. maijs 2023 - 08:33

          Slimnīca jau nav arī valsts SIA. Manuprāt pašvaldībai ir jādara vairāk finansiāli un materiāli, lai piesaistītu speciālistus, jāpiedāvā piemaksas izteikti lielākas, nekā piemēram Rīgā, jāpiedāvā, labi lielie remontēti dzīvokļi. Lai speciālistiem ir interese nākt un strādāt šeit. Nevis beigās viss beidzās ar to, ka speciālistus pārpērk citas reģionu slimnīcas un atmaksā viņu saistības.

    2. Pacients.

      Atbilde: Viesturs

      Pacients., 23. maijs 2023 - 17:05

      Ja varbūt speciālists vwr nolasīt. Bet ja ir jāsūta

    3. Atur

      Atbilde: Viesturs

      Atur, 23. maijs 2023 - 18:08

      A VARBUT SLIMNICAI KADROS VAIRAK ARSTU VAJAG,TUR VISVISADU PRIEKSNIEKU PILNS STAVS UN NE AR MAZAM ALGAM…A TIE JAYU NEKO PACIENTAM NEDARA UN NAUDU AR NEIENES…TIK TABULAS PAPIRI UN SVARIGUMS

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus saistītus ar dzīvi Ventspilī un mēs noteikti radīsim iespēju atbildēt.

Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture