Par ūdens tarifa cenu pieaugumu

Jautājums uzdots: Jautājums, kas uzdots laikrakstā "Ventas Balss" 23. maijs

Saņēmu laimes vēstuli – Ūdekas rēķinu. Tagad domāju – kāda vella pēc viņi uzstādīja saules paneļus? Iegūtās elektroenerģijas daudzumus no tiem ir daudz mazāks, nekā bija plānojuši. Vai tāpēc tagad pilnīgi negaidīti jau otro reizi šogad ir neizskaidrojams pakalpojuma cenu pieaugums? Tarifi nemitīgi mainās. Par izmaiņām, laicīgi nebrīdina, turklāt neizskaidro , kāpēc tie tiek paaugstināti. Par ko tieši mēs maksājam?


  • Pašvaldības SIA

    Atbilde: Pašvaldības SIA "ŪDEKA" 23. maijs

    Labdien,
    Atbilstoši Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas lēmumam, kas tika pieņemts pagājušā gada 24.novembrī, ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifi Ventspilī stājās spēkā jau ar 2023. gada 1. janvāri, paredzot 13% pieaugumu. Tarifa izmaiņas bija saistītas vienīgi ar elektroenerģijas pieckārtīgu cenas kāpumu. Elektronerģijas cenas kāpumu piedzīvoja ikviens Latvijas iedzīvotājs un uzņēmums, tai skaitā visi ūdenssaimniecības uzņēmumi. Savukārt izmaiņas ūdenssaimniecības tarifos no šā gada 1.maija ir saistītas vienīgi ar to, ka beidzās valsts atbalsta periods elektroenerģijas izmaksu samazināšanai. Energoresursu cenu ārkārtēja pieauguma samazinājuma pasākumu likums parezēja, ka līdz 2023.gada 30.aprīlim bija iespējams piemērot valstī pieņemtos atvieglojumus un tādēļ tarifa pieaugums šajā laikā bija tikai 7% apmērā. Ventspilī cena par ūdens piegādi un kanalizācijas pakalpojumiem joprojām ir viena no zemākajām valstī.
    Informācija par izmaiņām ūdenssaimniecības tarifos tika izplatīta jau pagājušā gada nogalē gan plašsaziņas līdzekļos, gan uzņēmuma mājaslapā http://www.udeka.lv, kā arī individuālās vēstulēs klientiem. Arī šā gada maijā klientiem tika izsūtītas vēstules ar skaidrojumu par izmaiņām tarifos. Jautājumu un neskaidrību gadījumā aicinām sazināties ar pašvaldības SIA “ŪDEKA” Klientu daļu, zvanot uz tālruni 636 63010 vai ar e-pasta starpniecību – [email protected].
    Saules paneļu elektrostaciju izbūve tika pabeigta 2022.gada nogalē, kas nesīs elektroenerģijas ietaupījumu Ventspils ūdenssaimniecības nākotnē. Šobrīd vēl ir pāragri vērtēt saules paneļu efektivitāti, jo to saražotais elektroenerģijas apjoms vistiešakajā veidā ir atkarīgs no saules enerģijas, kura visvairāk ir pieejama vasaras mēnešos. Tāpat vēl ir nepieciešams laiks, lai mēs varētu novērtēt ilgtermiņa pienesumu saražotās aizstājamās elektroenerģijas apjomos. Turklāt elektrostaciju izbūve ļaus uzņēmumam būt arī videi draudzīgākam, samazinot darbības radīto ietekmi uz klimata pārmaiņām.

1 comment

  1. Arnis

    Arnis, 25. maijs 2023 - 09:05

    Vītoliņam patīk celt cenas, jo paša bērni izkaisīti pa pasauli.

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus saistītus ar dzīvi Ventspilī un mēs noteikti radīsim iespēju atbildēt.

Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture