Būvniecības process ārpusģimenes aprūpē esošo bērnu mājām Ventspilī

2023. gada 26. maijā

Ēkās Skroderu ielā 13 un 13A, Ventspilī, Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzfinansētā projekta Nr. 9.3.1.1/19/I/032 “Deinstitucionalizācijas pasākumu īstenošana Ventspils pilsētas pašvaldībā” ietvaros turpinās būvniecības un labiekārtošanas darbi, lai tās tiktu pielāgotas ģimeniskai videi pietuvināta pakalpojuma ieviešanai ārpusģimenes aprūpē esošiem bērniem. Tās būs modernas, ekonomiskas mājas, un plānots, ka bērni uz tām pārcelsies jau šogad.

 Deinstitucionalizācijas mērķis ir lielos institucionālās aprūpes centrus aizstāt ar sabiedrībā balstītiem sociālajiem pakalpojumiem un ģimeniskai videi pietuvinātu gaisotni, tādējādi bērni, kuri pašlaik dzīvo sociālās aprūpes centros, varētu augt ģimeniskā vidē.

Pašlaik jaunajās mājās noris darbs pie grīdlīstu un durvju kleidu montāžas, logu aiļu apdares, palodžu montāžas, lietus ūdens tekņu uzstādīšanas, kā arī virtuves iekārtas un tehnikas uzstādīšanas. Ēkas tiks pilnībā aprīkotas ar nepieciešamajām mēbelēm, sadzīves tehniku un elektroniku, nodrošinot visu nepieciešamo bērnu dzīvošanai.

Topošajiem darbiniekiem tiks nodrošinātas apmācības par ģimeniskai videi pietuvināta pakalpojuma sniegšanu bērniem ārpusģimenes aprūpē. Apmācībās tiks sagatavoti bērnu audzinātāji un aprūpētāji darbam, lai spētu nodrošināt kvalitatīvu ģimeniskai videi pietuvinātu pakalpojumu.

Projektā īstenotās otrās darbības – dienas aprūpes centra infrastruktūras izveide Kuldīgas ielā 4 – ietvaros tiek plānots, ka pēc Eiropas Sociālā fonda projekta “Kurzeme visiem”, no kura tiek finansēti sabiedrībā balstīti sociālie pakalpojumi, īstenošanas beigām arī turpmāk tiks nodrošināti minētie sociālie pakalpojumi bērniem ar funkcionāliem traucējumiem un viņu likumiskiem pārstāvjiem, kā arī pilngadīgām personām ar garīga rakstura traucējumiem.

Projekta “Deinstitucionalizācijas pasākumu īstenošana Ventspils pilsētas pašvaldībā” kopējās izmaksas ir 1,9 miljoni euro, t.sk. ERAF līdzfinansējums – 866 tūkst. euro, Ventspils valstspilsētas pašvaldības līdzfinansējums attiecināmajām izmaksām – 122 tūkst. euro, finansējums neattiecināmajām izmaksām 510 tūkst. euro, un valsts budžeta dotācija – 31 tūkst. euro.

Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture