Jau 3. jūnijā 140 nedzirdīgo mākslinieku pulcēsies Ventspilī, uz nedzirdīgo amatiermākslas kultūras un sporta festivālu “Prieks atkal kopā būt”

1

Sestdien, 3. jūnijā, Ventspils pilsētu piepildīs vairāk kā 200 nedzirdīgo cilvēku un viņu sarunas zīmju valodā. Nedzirdīgie no visas Latvijas pulcēsies pilsētā, kur ciena pagātni, domā par rītdienu un ražīgi strādā šodien! Viņi Piejūras kempingā, brīvā dabā, baudīs Latvijas Nedzirdīgo savienības 25. nedzirdīgo amatiermākslas kultūras un sporta festivālu “Prieks atkal kopā būt” aktivitātes.

Ventspils jau trešo reizi uzņems nedzirdīgo amatiermākslas festivālu, kas katru vasaru notiek kādā no Latvijas lielākajām pilsētām, kurās darbojas nedzirdīgo biedrība. Pasākums būs vizuāli interesants un saistošs ikvienam, jo uzrunās ne tikai nedzirdīgo, bet arī dzirdīgo sabiedrības daļu.

Festivālā piedalīsies 10 Latvijas Nedzirdīgo savienībasreģionālo biedrību kolektīvi, kas iepriecinās skatītājus ar dejām, teatrāliem uzvedumiem un dziesmām zīmju valodā –  melodeklamācijām.

Šovasar festivāla programmā ir paredzēts nedzirdīgo amatiermākslas kolektīvu lielkoncerts, kurš sāksies plkst. 13 Piejūras kempingā, brīvā dabā. Bet plkst. 16, sadarbībā ar biedrību “Sporto Latvija”, notiks dažādas sporta aktivitātes netradicionālos sporta veidos. Sporta aktivitātēs var piedalīties ikviens, kam sports ir sirdslieta. Turklāt, 4. jūnijā plkst. 10.30 notiks labdarības pārgājiens “Iepazīsti Ventspili”.

Aicinām ikvienu interesentu, pilsētas iedzīvotājus un viesus uz mūsu festivālu, kas vēlas iepazīt nedzirdīgo kultūru. Pasākums būs pieejams ikvienam, jo būs nodrošināts tulkojums no skaņu valodas uz zīmju valodu un otrādi, no zīmju valodas uz skaņu valodu.

Ieeja festivālā ir bez maksas.

Pirmais nedzirdīgo amatiermākslas festivāls notika Valmierā 1996. gadā. Kopš tā laika festivāls katru gadu notiek citā Latvijas pilsētā, kurā ir nozīmīga nedzirdīgo kopiena. Tā mērķi: 1) veicināt un saglabāt tradicionālās nedzirdīgo kultūras attīstību Latvijā; 2) veicināt Latvijas nedzirdīgo amatiermākslas kolektīvu un pedagogu sadarbību un pieredzes apmaiņu; 3) veicināt visu Latvijas novadu cilvēku ar dzirdes traucējumiem radošo iniciatīvu un sociālo līdzdalību. Šie kultūras festivāli parasti notiek ar pilsētu vai novadu pašvaldības atbalstu. Un arī šoreiz Ventspils pilsētas Dome atbalsta šī pasākuma norisi. Par ko esam ļoti pateicīgi.

Latvijas Nedzirdīgo savienība ir lielākā nedzirdīgo cilvēku organizācija Latvijā, kuras galvenais mērķis ir sekmēt personu ar dzirdes traucējumiem iekļaušanos sabiedrībā un veicināt sabiedrības informētību, sapratni un atsaucību personu ar dzirdes traucējumiem problēmu risināšanā.

Latvijas Nedzirdīgo savienībai ir izveidotas astoņas reģionālās biedrības visā Latvijā, kuras apvieno vairāk nekā 1500 biedrus.


0 komentārs


Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture