Kārlis Lasmanis un Latvijas 3×3 basketbolisti izcīna Pasaules kausa bronzu

1

Latvijas 3×3 basketbola izlase, kuras sastāvā ir Ventspils Olimpiskās vienības sportists Kārlis Lasmanis, kā arī Nauris Miezis, Agnis Čavars un Francis Lācis, svētdien Vīnē Pasaules kausu noslēdza trešajā vietā, nodrošinot vietu 2024.gada Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā.

Latvijas izlase, kas turnīrā bija izsēta ar 7. numuru, cīņā par bronzas godalgām ar rezultātu 22:12 uzvarēja Brazīliju. Lasmanis ar septiņiem punktiem bija rezultatīvākais, sešus punktus guva Miezis, Lācis izcēlās ar pieciem punktiem un Čavars, gūstot arī uzvaru nesošo metienu, tika pie četriem punktiem.

Finālā Serbija ar 21:19 guva panākumu pār ASV, izcīnot sesto pasaules čempionu titulu. Par turnīra vērtīgāko spēlētāju tika atzīts Strahiņa Stojačičs, bet Miezis tika iekļauts simboliskajā izlasē.

Lai labāk sagatavotos pasaules kausam 3×3 basketbolā, no 22. līdz 26. maijam, treniņnometni Ventspilī aizvadīja Latvijas 3×3 basketbola izlase, kurā trenera Raimonda Feldmaņa vadībā piedalījās 14 kandidāti. Lai palīdzētu treniņu procesā, uz Pasaules kausu līdzi devušies arī Kārlis Apsītis un Kristaps Gludītis.

Latvijas vīriešu izlase jūnija vidū piedalīsies Eiropas spēļu turnīrā Krakovā, bet septembra sākumā – Eiropas čempionātā Jeruzalemē. 

Apsveicam komandu ar gūto panākumu!


0 komentārs


Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture