Jautājums ZKR slimnīcai

Jautājums uzdots: VP 07. jūnijs

Reģistratūrā solīja rentgena aprakstu dažu dienu laikā. Pagājušas jau trīs nedēļas, bet joprojām apraksts nav pievienots.
Ja nevarat nodrošināt kvalitatīvu pakalpojumu, varbūt nepiedāvājiet tādu vispār?


7 comments

  1. Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca

    Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca, 14. jūnijs 2023 - 15:56

    Labdien!
    Izmeklējumu rezultātus – aprakstus nodrošina radiologi. Šīs nozares speciālistu trūkums ir izteikts visā valstī – gan reģionos, gan arī Rīgā. Slimnīca ik gadu mērķtiecīgi strādā pie jauno speciālistu piesaistes, kam finansējumu nodrošina arī Ventspils valstspilsētas pašvaldība – 2022. gadā pašvaldības stipendijas saņēmuši 20 jaunie speciālisti par kopējo summu 92 tūkst. eiro. Diemžēl valstiskā līmenī šis jautājums nav sakārtots – jaunie speciālisti tiek gatavoti diezgan daudz, tomēr ir izteikta speciālistu koncentrācija Rīgā – līdz ar to ārstu trūkums ir problēma visās reģionālajās ārstniecības iestādēs. Slimnīca regulāri vērš Veselības ministrijas un valdības uzmanību uz nepieciešamību budžeta vietas sadalīt saskaņā ar konkrētu slimnīcu pieprasījumu pēc speciālistiem. Valstij ieguldot līdzekļus mediķu izglītošanā, tas būtu jādara mērķtiecīgi, un reģionālās slimnīcas par to arī iestājas.

    Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā strādā augsta līmeņa radiologi, tomēr reizēm izmeklējumu apjoms pārsniedz speciālistu kapacitāti. Apraksti tiek nodrošināti pēc iespējas īsākā laikā, parasti nepārsniedzot 2-3 nedēļas, tomēr ir arī gadījumi, kad tie jāgaida ilgāk, piemēram, situācijās, kad ir lielāks akūto pacientu skaits.
    Lai risinātu situāciju un uzlabotu izmeklējumu aprakstu pieejamību, slimnīca piesaista radiologus, kas izmeklējumu aprakstus sagatavo attālināti. Atvainojamies pacientiem par sagādātajām neērtībām un informējam, ka situācijai aktīvi tiek meklēts risinājums.

  2. VP

    VP, 08. jūnijs 2023 - 19:37

    Pēc 30.dienām izmeklējums Datamed ir pieejams tikai par maksu, varbūt tas ir īstais iemesls?

  3. Pacients

    Pacients, 08. jūnijs 2023 - 09:48

    Man bija līdzīgs gadījums, taču aizgāju uz reģistratūru, paskaidroju savu situāciju un tajā paša dienā, vēlu vakarā, apraksts bija pievienots Datamed. Par to liels paldies. Tādus jautājumus jārisina pa taisno, nevis caur portālu. Un lai uzrakstītu, ka stāvoklis ir apmierinošs, arī vajadzīgs laiks, dziļa izpēte un kompetence.

    1. Pacientam

      Atbilde: Pacients

      Pacientam, 08. jūnijs 2023 - 09:56

      Nopietni? Ko var secināt no šāda apraksta – apmierinošs ? Kāda dziļa izpēte te vajadzīga ? Smieklīgi

      1. !

        Atbilde: Pacientam

        !, 08. jūnijs 2023 - 14:26

        No apraksta var secināt, ka viss ir apmierinoši, nav nepieciešamas manipulācijas, ārstēšana, nav nobīdes no normas. Viss ir apmierinoši.

  4. Zane

    Zane, 08. jūnijs 2023 - 07:01

    Jā pievienojos jautājuma uzdevējam! Mums atnāca apraksts – divos vārdos – “ stāvoklis apmierinošs “ baigais apraksts – no ka var daudz izsecināt

    1. ???

      Atbilde: Zane

      ???, 08. jūnijs 2023 - 14:24

      Ja viss ir kārtībā, tad ko citu rakstīt?

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus saistītus ar dzīvi Ventspilī un mēs noteikti radīsim iespēju atbildēt.

Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture