Ventspilī ka padomju laikā

Jautājums uzdots: Čekists 12. jūnijs

Man šķiet, ka tik traki pat nebija padomju laikā. Visi nepatīkamie raksti un uzdotie jautājumi domei, nekavējoties tiek izdzēsti. Cenu cēlāju Vītoliņu ļoti sargā, bet tauta zin kas ir kas.
Portāls paliek ar vien dīvaināks un smieklīgāks.


9 comments

  1. Čekistam

    Čekistam, 12. jūnijs 2023 - 13:11

    Kā zināms, dzīvojam totalitārā valstī, tāpēc par varai neērtiem jautājumiem var nākties atbildēt arī drošības policijā.

    1. Viesis

      Atbilde: Čekistam

      Viesis, 12. jūnijs 2023 - 13:53

      Nu vispār diskusijas kur tiek apspriestas reālas problēmas – piemēram tarifa pacelšana ir pieejamas. Dzēstas tiek tās, kur kāds tiek “apliets samazgām”, bez reāla jautājuma. Nu ir jau arī jāpalasa gan likumi, gan tie šī paša portāla noteikumi – rupjības rakstīt nedrīkst. Tas ir oficiālais portāls, nevis kaut kāda ziņu lapa, kas ar skatījumiem vāc naudu.

  2. Jurašš

    Jurašš, 12. jūnijs 2023 - 13:09

    Siltuma cenu pacēla pa 62 procenti.Dzirdēju padomi ar četriem locekļiem ielika lai pasaka par cik tarifu pacēla lai šiem būtu kosmiskās algas. Ko šie tur dara un cik ilgi vēl čakarēs parasto tautu. Mums parastim par visu jamaksa

    1. Viesis

      Atbilde: Jurašš

      Viesis, 12. jūnijs 2023 - 13:57

      Vai esi kādu, kaut vienu ziņu vai skaidrojumu par to, kādēļ ceļas tarifs izlasījis? Tā Tevis piesauktā padome to nevar nolemt. To lemj VALSTS institūcija, kurai nu galīgi Ventspils nav mīļa, vai kā citādi saistoša. Tā brutāli vērtē rirgus situāciju un nosaka tarifu. Tā to nosaka arī citviet. UN citviet tas ir noteikts augstāks nekā Ventspilī. Un tas ir tas uz ko būtu vērts pievērst uzmanību kā Ventspilij, kuru valsts mīl likt kā slikto piemēru un mīl daudz ko pārmest izdevās no VALSTS institūcijas saņemt zemāku tarifa apstirpinājumu nekā citviet… Tas nozīmē, ka sistēma un apkure kopumā Ventspilī ir daudz pārdomātāka un izmaksā daudz mazāk..

      1. Virsis-dirsis

        Atbilde: Viesis

        Virsis-dirsis, 12. jūnijs 2023 - 14:13

        VALSTS ventspilniekus nemīl, tāpēc visur citur siltuma cenas krīt, izņemot Ventspili, vai ne?

        1. Cirks

          Atbilde: Virsis-dirsis

          Cirks, 12. jūnijs 2023 - 15:28

          Ja krīt, tad no kāda augstuma jeb no kāda tarifa apmēra? Vai tik ne no tāda, kas salīdzinot ar Ventspili bija 4 reizes lielāks? Ar to visu samazināšanu tik un tā par Ventspili daudzviet nav zemāks. Tā kā nav ko te traģēdiju taisīt, jo kā nekā ziemā Ventspilī maksāja vismazāk un tas bija visiem tagadējiem bļauriem izdevīgi. Varējāt jau arī tad bļaut, lai ceļ augšā kā visiem pārējiem.

      2. Atbilde viesim

        Atbilde: Viesis

        Atbilde viesim, 12. jūnijs 2023 - 18:46

        Tarifu nosaka uzņēmums , regulātors tikai apstiprina. Nevajag publiski di… un izplatīt dezinformāciju.

      3. Vadims

        Atbilde: Viesis

        Vadims, 13. jūnijs 2023 - 12:02

        Nu paga, paga. Vai tad Valsts institūcija (kura?) liek Ventspils Domei griezties pie regulatora lai Ventspilī paceltu apkures cenu.

        1. Viesis

          Atbilde: Vadims

          Viesis, 14. jūnijs 2023 - 13:43

          Dome jau nekur negriežas. Siltumam ir pienākums ar regulatoru uzturēt saziņu par pakalpojuma nodrošināšanas izmaksām. Regulators ir tādēļ, lai nodrošinātu drošu konkurenci arī šādos pakalpojumos, nekropļotu tirgu. Lai nebūtu neadekvāti augstas vai zemas cenas. Lietas maksā tik, cik viņas maksā. Visu pašvaldības ietvaros notiekošo regulē likums, visas lietas tiek iepirktas caur iepirkumu, iepirkumu likumā noteiktajā kārtībā. Iepirkumā nedrīkst paredzēt kaut ko, kas ierobežotu konkurenci, kas būtu vairāk nekā reālās prasības/nepieciešamības.
          Jā, ir nepatīkami, ka lietas tagad maksā tik dārgi, bet tā tas viss tagad maksā un dome vai siltums nav nekādi burvju kantori, kas var nodrošināt cenas neatbilstoši šī brīža situācijai. Var daudz mūsu pilsētā sakārtot un izdarīt, bet nu ne tik traki.

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus saistītus ar dzīvi Ventspilī un mēs noteikti radīsim iespēju atbildēt.

Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture