Kaķa taka – Ventspils Piedzīvojumu parks

Jautājums uzdots: Kristīne 13. jūnijs

Brīvdienās apmeklēju Kaķa taku Ventspils piedzīvojumu parkā, biju pārsteigta par dažiem drošības pasākumiem. Lai izstātos no trases ir jāiziet visi trases posmi, respektīvi, ja cilvēks kādu posmu nevar fiziski iziet ( vai kādam, nedod Dievs, pēkšņi paliek slikti) – nav iespējas jebkurā brīdī tikt lejā, kā tas ir, piemēram Siguldas meža kaķī ( pie katra posma ir trepes un, ja cilvēks jūt, ka vairs nespēj turpināt – jebkurā brīdī var izstāties). Novēroju, ka pēdējā (grūtākajā trasē) viena meitene vairs nevarēja tikt uz priekšu un viņas draugi gan tie, kas piedalījās aktivitātē, gan tie kuri stāvēja lejā – nezināja ko darīt.
Pati izgāju 4 trases un instruktoru/ piedzīvojuma parka darbinieku redzēju tikai apmācību posmā – turpmāk nevienu, kurš varētu palīdzēt turpmākās aktivitātes gaitā, tuvumā nemanīju.
Man galvā nepameta doma – ja nu kādā brīdī es nenoturos, nokrītu un palieku gaisā karājoties, kurš man varēs palīdzēt, ja nespēšu tikt pati atpakaļ? Kā arī vēlējos, lai kāds man iesaka kā pareizāk nolaisties pa trosi katra posma beigās, lai izvairītos no traumām – katrā ir sava veida drošība, lai cilvēks neietriektos kokā: vienā pamatīgi atsitu gāju pret paaugstinājumu, vēl vienā, kuras galā bija tīkls, trieciens bija tik spēcīgs, ka mani atmeta atpakaļ līdz troses vidum un tad draugs kaut kā mani mēģināja aizstumt līdz galam (labi, ka nebiju viena vai ar kopā ar kādu īsāku cilvēku, kurš mani nemaz nevarētu aizsniegt).
Mans ļoti silts ieteikums būtu padomāt, lai vismaz kāds piedzīvojuma parka darbinieks uzraudzītu, kas notiek takas grūtākajos posmos, lai, ja gadījumā kādam ir nepieciešama palīdzība, vai ieteikums, būt kāds kas varētu palīdzēt.


10 komentārs

  1. OC Ventspils

    OC Ventspils, 14. jūnijs 2023 - 16:36

    Piedzīvojumu parka Kaķa taka sastāv no piecām dažādu grūtības pakāpju trasēm. Katra no tām ir kā atsevišķs posms, kurā var uzkāpt un nokāpt. Vispieprasītākajā Zilajā trasē ir iespēja nokāpt arī trases vidū. Apmeklētāji pirms pakalpojuma izmantošanas, instruktāžas laikā, tiek informēti par to, kā jārīkojas trasē un kā droši jāveic nobraucieni. Vienmēr apmeklētājus arī aicinām izvērtēt savas spējas un veselības stāvoklis pirms došanās Kaķa takā.
    Kaķa takas apmeklētājus pavada instruktori, viņu klātbūtne trasē ir obligāta. Lai varētu izvērtēt instruktoru darbu trasē Jūsu minētajā gadījumā, lūdzam precizēt dienu un laiku, kad ir noticis Kaķa takas apmeklējums.
    Šāda veida šķēšļu trases ir gan Latvijā, gan citviet Eiropā. Ventspils Piedzīvojumu parka Kaķa taku un Siguldas Meža kaķi ir veidojis viens un tas pats uzņēmums pēc līdzīgiem principiem. Esam sazinājušies ar Meža kaķa trasi Siguldā, un Siguldas trases apsaimniekotājs neapstiprina Jūsu apgalvojumu par iespēju nokāpt un uzkāpt trases posmu vidū.

    1. Kristīne

      Atbilde: OC Ventspils

      Kristīne, 15. jūnijs 2023 - 08:14

      Kaķu taku apmeklēju 11.06.2023 laika posmā no (aptuveni)13:40-15:10.
      Godīgi sakot – es tiešām neievēroju, ka kaut kur zilās trases vidū bija iespēja nokāpt – to būtu arī izdarījusi ( varbūt instruktāžas laikā to arī ir vērts pieminēt), bet nu labi, ka vismaz pastāv tāda iespēja. Paldies par sniegto atbildi un iedziļināšanos šajā jautājumā!

      1. OC Ventspils

        Atbilde: Kristīne

        OC Ventspils, 15. jūnijs 2023 - 11:51

        Paldies par atbildi, ar instruktoriem ir veiktas pārrunas par nepieciešamību veikt aktīvāku komunikāciju ar trases apmeklētājiem Kaķa takas pakalpojuma izmantošanas laikā. Atkārtoti izvērtēsim arī trasi, un vietās, kur iespējams savainoties, izvietosim papildus polsterus.

    2. Viesis

      Atbilde: OC Ventspils

      Viesis, 15. jūnijs 2023 - 08:26

      cik atceros katrās trases beigās ir nedaudz citādāks nobraucies, kaut kur bija arī tīkls, protams nebūtu slikti, ja kāds ieteiktu vai laisties ar kājām pa priekšu vai kādā brīdī otrādi. 🙂 Pats biju 2021. gadā un nodomāju tieši to pašu – kur kāds takas darbinieks? intruktoram kaut kur netālu vajadzētu atrasties, jo situācijas mēdz būt dažādas.

  2. Kaķis

    Kaķis, 14. jūnijs 2023 - 14:39

    Es pilnībā piekrītu autorei. Šeit pat nedrīkstētu būt diskusijām, un ir jāizveido iespējas, kā katrā posmā tikt lejā. Man patīka Kaķa taka, ļoti izbaudīju to līdz brīdim, kad saskāros ar to pašu problēmu, ka tālāk vairs nespēju tikt, un nebija iespējas arī tikt lejā no koka. Ļoti muļķīgi. dabūju mocīties un iet atpakaļ visu posmu. šis gan ir nepārdomāti.

    1. kaķis

      Atbilde: Kaķis

      kaķis, 14. jūnijs 2023 - 14:41

      papildinot – ļoti gribētos atkārtoti tikt uz trasi, bet tieši šī iemesla dēļ jau gadiem izlaižu. Arī viesi, kuri atbrauc uz pilsētu un gribētu apmeklēt trasi, aizbraucot tur saprot, ka lejā tikt ir problemātiski, tāpēc izlaiž.

      1. Liene

        Atbilde: kaķis

        Liene, 15. jūnijs 2023 - 12:49

        Bet trasē ir vairāku līmeņu iespējas – ir kas ir paredzētas bērniem un bailīgākiem cilvēkiem, ir kas ir paredzētas jau advancētiem dalībniekiem, kuri vēlas sevi izaicināt. Nu ir jāizvēlas savām spējām atbilstošā trase. Neej melno vai lillā trasi, ja esi bailīgs vai ikdienā neesmu fiziski aktīvs. Tā nav pastaigu taka..

      2. !

        Atbilde: kaķis

        !, 15. jūnijs 2023 - 14:05

        Nu ej uz trasi un izvēlies taku, kura atbilst tavai fiziskajai sagatavotībai.

    2. !

      Atbilde: Kaķis

      !, 15. jūnijs 2023 - 14:04

      Piekrītu, šeit nebūtu jābūt diskusijai. JO cilvēkiem ejot šādā nopietnā, pat ekstrēmā atrakcijā būtu visu pirms nopietni jāizvērtē savas spējas! Nevajag iet melnajā trasē, ja bail no augstuma un nav fiziski labi sagatavots!

  3. Viesis

    Viesis, 14. jūnijs 2023 - 14:09

    Trepes jau tur ir pie tiem kokiem, bet tās ir gadījumiem, kas tiešām ir ārkārtēji gadījumi. Citādi protams visi pusītē tik kāptu lejā un ietu uz citu vai kā. Uzsākot trasi ir jāizvērtē savas spējas, pirms ej kādā no trasēm, nevis trases vidū jāsāk domāt. Tā ir diez gan ekstrēma aktivitāte. Ar izpletni lecot jau ar pusītē nevari pārdomāt..

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus saistītus ar dzīvi Ventspilī un mēs noteikti radīsim iespēju atbildēt.

Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture