2024. gada 13. un 16. decembrī Ventspils tehnikumā notiks meistarklases “Svētku uzkodas” ar Uldi Ernstsonu.
Ziemassvētki un Jaunais gads ir kopā būšanas laiks, kad ģimenes un draugi sanāk ap svētku galdu. Lai arī rasols joprojām ieņem goda vietu daudzos mājokļos, mūsdienās cilvēki arvien biežāk izvēlas gatavot vieglas, elegantas uzkodas, kas ļauj vairāk laika pavadīt ar mīļajiem, nevis virtuvē.
Lai apgūtu jaunas prasmes un smeltos iedvesmu savam svētku galdam, aicinām piedalīties meistarklasē, kurā kopā ar Ventspils tehnikuma pieredzējušo pedagogu Uldi Ernstsonu gatavosim izsmalcinātus pirkstiņēdienus jeb kanapē — nelielas, viena kumosa uzkodas, kas iepriecinās gan acis, gan garšas kārpiņas.
Meistarklases laikā dalībnieki pagatavos 6-7 veida uzkodas, kuras pamats tiks veidots no lēnvārītas cūkgaļas filejas, dūmotas zivs un sezonālajiem dārzeņiem. Tāpat meistarklasē tiks iepazīti dažādas ēdienu pagatavošanas tehnikas, tai skaitā gatavošana ar dūmu pistoli, lēnvāra iekārtu un krēmu pagatavošana ar sifona palīdzību.
Meistarklases cena: 35 eiro
Cenā ietilpst produkti, kas nepieciešami ēdienu pagatavošanai, profesionāls tehniskais aprīkojums un nepieciešamie palīglīdzekļi (vienreiz lietojamais priekšauts, gumijas cimdi).
Pieteikšanās 13. decembra meistarklasei līdz 10.decembrim , aizpildot anketu – https://ej.uz/SvetkuUzkodas
Pieteikšanās 16. decembra meistarklasei līdz 11.decembrim , aizpildot anketu – https://ej.uz/SvetkuUzkodas2
Minimālais dalībnieku skaits – 10, maksimālais 12.