2024. gada 6. decembrī Ventspils tehnikumā norisinājās profesionālās meistarības konkurss nominācijā “Ēdienu gatavošana”, kurā piedalījās 9 Ventspils tehnikuma audzēkņi, kuri mācās 2. – 4. kursam. Konkursa mērķis bija apliecināt audzēkņu profesionālās prasmes un zināšanas, kā arī veicināt to pilnveidošanu, gatavojoties dalībai Latvijas un starptautiska mēroga sacensībām.
Konkursam tika piesaistīta žūrija, ko pārstāvēja nozares profesionāļi – Gemoss šefpavāre Ina Poliščenko, “KOPA” restorāna vecākais pavārs Andris Ūpis un Jauno Pavāru Kustības biedrs Roberts Ozoliņš. Žūrijas locekļi rūpīgi vērtēja dalībnieku veikumu, pievēršot uzmanību gan tehniskajai precizitātei, gan radošajam izpildījumam.
Konkursa laikā dalībniekiem bija jāizpilda 2 uzdevumi:
- jāpagatavo pamatēdiens, kura obligātās sastāvdaļas bija sams,graudaugi, kālis, smiltsērkšķi un mērce (sviesta bāze).
- jāpagatavo deserts, kura obligātās sastāvdaļas bija dzērvenes, biezpiens un glikoze.
Dalībnieku pagatavotos ēdienu vērtēja pēc iepriekš noteiktiem kritērijiem, kas ietvēra ēdiena gatavošanas prasmes, darba organizācijas spējas un ēdiena prezentāciju.
Pēc rūpīga žūrijas izvērtējuma tika noteikti laureāti:
- 1. vieta – Kate Freināte, 4. kurss, Restorāna pavārs
- 2. vieta – Renards Ozols, 4. kurss, Restorāna pavārs
- 3. vieta – Renāte Freimane, 2. kurss, Restorāna pavārs
Ventspils tehnikums lepojas ar savu audzēkņu sasniegumiem un izsaka pateicību audzēkņu skolotājiem, žūrijai, dalībniekiem un organizatoriem par veiksmīgu konkursa norisi. Šāds pasākums palīdz jaunajiem profesionāļiem pilnveidot savas prasmes un gatavoties turpmākiem izaicinājumiem.